28 Mayıs 2014 Çarşamba

ONE YOUNG WORLD 2014 İÇİN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI



Sabancı Holding, son dört yıldır olduğu gibi beşinci yılında da dünyanın en büyük gençlik buluşması kabul edilen One Young World’ün Türkiye delegelerini dünya gençleriyle buluşturacak. Seçilecek 10 genç, 15-19  Ekim 2014 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin şehrinde düzenlenecek ve “Gençlerin Davos’u” olarak adlandırılan “One Young World”e gitme hakkını kazanacak.  


İki aşamalı olarak yürütülecek seçim sürecinde, gençler dünyanın herhangi bir sorununa yönelik fikirlerini anlatacaklarını bir dakikalık videolarını çekip facebook.com/sabanciholding sayfasından başvurularını yapabilecekler. Yapılacak değerlendirmeler sonucunda, tüm aşamaları başarıyla tamamlayan 10 genç, İrlanda’nın Dublin kentinde dünyanın dört bir yanından 1500 gençle birlikte Kofi Annan, Sir Bob Geldof,  Mohammed Yunus, Bono gibi isimlerle dünya sorunlarını konuşma şansını yakalayacak.


OYW’den Geleceğin Dünya Liderleri Çıkacak
Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Sabancı Holding olarak bu sene beşincisini desteklediğimiz Dünyanın en büyük gençlik zirvesinde bir kez daha Türkiye’yi temsil etmekten dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Bugüne kadar ellinin üstünde Türkiye’den seçilen genç delegeleri dünya liderleriyle buluşturduk. Bir çoğu farklı oturumlarda konuşma yaptı, dünya liderlerine kendi fikirlerini aktardılar ve Türkiye’yi temsil ettiler. Bu öyle bir platform ki mesela Bill Clinton’la oturup dünya politikasını, Sir Richard Branson’la uzay macerasını veya Kofi Annan’la da insan haklarını bire bir konuşma şansınız oluyor. Bu gençler için çok önemli bir networking fırsatı. Bir çok delegemiz Türkiye’ye döndüktan sonra liderlerle ve katılan gençlerle haberleşmeye ve bir çok konuda işbirliği yapmaya devam ettiler.  Bu fırsat onların kariyerleri için de oldukça önemli bir dönüm noktası oluyor. Hatta aralarında zirve dönüşü iş teklifi alanlar bile oldu.“


Özyaprak sözlerine şöyle devam etti: ” One Young World gençlerin söz aldığı ve dünya liderlerinin gençleri dinlediği neredeyse tek platform. Bizim Sabancı olarak da amacımız katılan her delegemizin aktif olarak söz alması ve bizi temsil etmeleri. Bu sene İrlanda’nın Dublin kentinde yapılacak olan zirve için çok da güzel sürprizlerimiz var. Mesela Google’ın Avrupa merkez ofisi Dublin’de ve biz buraya delegelerimizle bir ziyaret düzenleyeceğiz.”  

One Young World 2013 Güney Afrika’daydı.
Daha önce İngiltere, İsviçre, ABD ve Güney Afrika’da düzenlenen One Young World’e katılacak gençlerin yaratıcı, takım çalışmasına yatkın, liderlik potansiyeline sahip, küresel sorunlara ilgi duyan, gönüllü faaliyetlere katılmış kişiler olmaları bekleniyor. Dünya gençliğinin, görüşlerini ve dünya sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini ortaya koyarak, seslerini devlet, iş dünyası ve kamuoyuna duyurmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen zirvede bugüne kadar, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ABD eski Başkanı Bill Clinton,  Sir Bob Geldof, BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Mohammed Yunus, Sir Richard Branson gibi dünyaya yön veren bir çok ünlü isim katıldı.  One Young World Zirvesi ve seçim süreci ile ilgili detaylı bilgiye facebook.com/sabanciholding adresinden ulaşılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder