28 Mayıs 2014 Çarşamba

Türkiye otel rezervasyonlarının % 10’u mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor


Dünyanın önde gelen otel rezervasyon portallarından HRS.com, dünya çapında yükselişte olan rezervasyon trendlerini paylaştı. Türkiye’deki HRS kullanıcılarının otel rezervasyonlarının yüzde 10’unu mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirirken, önümüzdeki dönem yüzde 100 oranında büyüme bekleniyor.Tatil ve iş seyahatleri için 190 ülkede 250 binden fazla otel seçeneği sunan Hotel Reservation Service (HRS.com), dünya genelinde mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen rezervasyon sayısındaki artışı ortaya koyuyor.  2013 yılında bir önceki yıla göre mobil rezervasyonunu iki katına çıkaran HRS.com, tüm rezervasyonların yüzde 12’sinin akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla yapıldığını açıkladı.

Ücretsiz rezervasyon hizmeti ile para iadeli en iyi fiyat garantisi sunan HRS.com’un CEO’su Tobias Ragge, önümüzdeki üç yıl içerisinde  rezervasyonlarının yarısının mobil cihazlar üzerinden gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Tobias Ragge:“Akıllı telefon kullanıcıları daha spontane hareket ederken, tablet kullanıcıları daha planlı ilerliyor. Akıllı telefonlar aracılığıyla HRS.com’u tercih eden kullanıcılar, genellikle Pazartesi Perşembe günleri arasında aynı gün yada ertesi gün için rezervasyon yaptırıyorlar. Aynı şekilde rezervasyonları genellikle tek günlük oluyor. Bunun yanı sıra tabletleri aracılığıyla HRS.com’un online uygulamasını kullananlar, rezervasyonlarını genellikle Pazar günü gerçekleştirirken, daha gelecek döneme odaklı ve daha uzun süreli konaklamalı rezervasyonu tercih ediyorlar” dedi.

HRS.com’un online uygulaması üzerinden rezervasyon yaptırmanın avantajlarına da değinen Tobias Ragge:
“HRS’nin mobil uygulamasında Kullanıcıların kredi kartı bilgilerini paylaşması istenmiyor. Kişiler istedikleri yer ve zamanda rezervasyonlarını gerçekleştirebiliyorlar. Aynı zamanda yeni Business Tarifesi ve Flex Tarifesi ile rezervasyonlar varış günü saat 18.00’e kadar iptal edilebiliyor. Özellikle, toplantı saatlerinde beklenmedik değişiklikler olan iş adamları için bu özellik hayat kurtarıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder