19 Mayıs 2014 Pazartesi

TURKISH AIRLINES LADIES OPEN’IN ŞAMPİYONU FRANSIZ OYUNCU VALENTİNE DERREY OLDU


Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open 2014 sonuçlandı.Ocak ayında Yeni Zelanda’da start veren Ladies European Tour’un (LET) Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open 08-11 Mayıs 2014 tarihlerinde altıncı kez National Golf Kulübü’nde 32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçünün katılımıyla gerçekleşti. 250 bin € para ödülünün dağıtıldığı turnuvada 212 vuruşla Fransız oyuncu Valentine DERREY şampiyon oldu. İkinciliği 214 vuruşla Danimarkalı oyuncu Malene JORGENSEN, üçüncülüğü 215 vuruşla İngiliz Charley HULL aldı. Turnuvanın amatör birincisi ise Fransız oyuncu Matilda CAPPELIEZ oldu.


7 Mayıs Salı günü Turkish Airlines Ladies Open Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası’yla başlayan ve 8 Mayıs’ta startı verilen Turkish Airlines Ladies Open 2014’de dünyanın dört bir yanından başarılı oyuncular mücadele etti. Fransız oyuncu Valentine DERREY’in birinci olduğu turnuvada, Danimarkalı oyuncu Malene JORGENSEN 214 vuruşla ikincilik koltuğuna oturdu. Çekişmeli mücadelenin son ana kadar devam ettiği Turkish Airlines Ladies Open 2014’de üçüncülüğü ise 215 vuruşla İngiliz Charley HULL aldı. 26 yaşındaki oyuncu Valentine DERREY, Belek’teki zaferi ile Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası kariyerindeki ilk birinciliğini de elde etmiş oldu. 

2008 yılından beri Mineks International’ın organizatörlüğünde gerçekleşen ve toplam 250.000 € para ödülünün dağıtıldığı turnuvada hole-in-one sponsoru Boybeyi, hole-in-one yapan oyuncuya ve ayrıca ilk üçe giren oyunculara turnuva için özel olarak tasarlanmış    “19 Collection” adındaki kolyeleri hediye etti. Turnuvanın ana sponsoru Türk Hava Yolları ise ilk üçe giren golfçü bayanlara dünyanın her yerinde kullanabilecekleri Business Class çift yön uçak bileti verdi.

Final karşılaşmalarından sonra gerçekleşen ödül töreninde AB Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun konuşmasının ardından dereceye giren sporcular ödüllerini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman ARICI, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı  Hamdi TOPÇU, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU, Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Regnum Carya Golf & Spa Resort Oteli sahibi Fikret ÖZTÜRK ve Mineks International ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent GÖKTUNA’nın elinden aldılar. 

National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, beşinci kez Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen, birbirinden değerli dünyaca ünlü golfçülerin yarıştığı turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti. Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası (Ladies European Tour, LET) 11 Mayıs’ta Türkiye’de sona ermesiyle Hollanda, Slovakya, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, İsveç, Fransa, İspanya, Fransa, Güney Afrika, Çin, Hindistan ve Dubai’de devam edecek.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder