9 Mayıs 2014 Cuma

Cloud 34’ten bahara özel kokteyl tarifleri




Eşsiz İstanbul manzarası, müzik dünyasının nabzını tutan etkinlikleri ve özel kokteylleriyle gece hayatında fark yaratan Cloud 34, lezzet sırlarını paylaşıyor. Cloud 34’ün usta barmenleri, konuklarının en çok tercih ettiği hafif, ferah ve lezzetli kokteyllerin tariflerini sunuyor.Ev sahipliği yaptığı etkinlikler ile kısa sürede İstanbul gece hayatının yeni cazibe merkezi haline gelen Cloud 34, her zevke hitap eden alkollü ve alkolsüz kokteylleriyle de fark yaratmaya devam ediyor. 


Hilton İstanbul Bomonti’nin 34. katında yer alan Cloud 34’ün usta barmenleri, konuklarına bahara özel hafif, ferah ve lezzetli kokteyller sunuyor. 

Cloud 34’te eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde kokteyllerini yudumlayıp, aynı lezzetleri evlerinde tekrar denemek veya düzenleyecekleri partilerde konuklarıyla paylaşmak isteyenler için en çok tercih edilen bahar kokteyllerinin tarifleri ve kalori bilgileriyse şöyle: 


Cloud 34 (266 kalori):
Beefeater Gin – 4 cl
Limoncello – 2 cl
Martini Bianco – 1 cl
Ahududu Püresi – 2 cl
Elma Suyu – 4 cl
Limon Suyu – 1 cl

Bar ile aynı ismi taşıyan kokteyl hazırlanırken, öncelikle tüm malzemeler shaker’a konulup çalkanıyor. Ardından karışım süzülerek buz kürenin içerisinde servis ediliyor. Kokteyl, dut ve yaban mersini eşliğinde de sunulabilir.

Basil Pleasure (194 kalori):

Beefeater Gin – 4 cl
8 Adet Fesleğen Yaprağı
Portakal Suyu – 2 cl
Limon Suyu – 2 cl
Şeker Şurubu – 1 cl 

Cloud 34’ün yaratıcı barmenleri, taze otlar ile tatlandırılan “Bartender’s Garden” konseptindeki kokteylleriyle konuklarına ferahlatıcı seçenekler sunuyor. Bu kapsamdaki kokteyllerden “Basil Pleasure” hazırlanırken, öncelikle shaker içine yerleştirilen fesleğen; limon suyu ve şeker şurubu ile eziliyor. Ardından cin ve portakal suyu ilave edilerek çalkalanan karışım, süzüldükten sonra Martini bardağında servis ediliyor. Kokteyli fesleğen,keçi peyniri ve cherry domates eşliğinde sunarak, lezzet deneyimini zirveye taşıyabilirsiniz.

Fruit Passport (217 kalori - alkolsüz)

Portakal Suyu – 4 cl
Greyfurt Suyu – 4 cl
Kızılcık Suyu – 4 cl
1 adet Zencefil

Cloud 34, alkolsüz kokteylleri tercih eden konuklarını da unutmuyor. Meyvelerin taze ve ferah lezzetlerini harmanlayan “Fruit Passport” hazırlanırken, önce tüm meyve suları shaker’da çalkalanıyor. Kokteyle eşsiz lezzetini veren en önemli bileşenlerden biri de zencefil sosu. Sos için bir adet zencefil rendelenip, 15 dakika süreyle kaynatılıyor. Daha sonra yarım bardak limon suyu ve 5 cl şeker şurubu ilave ediliyor. Ardındansa karışım çalkalanıp, sosluklara dolduruluyor ve buzdolabına konuyor. Son aşamada tüm karışım Highball bardağında buz ile birlikte servis ediliyor.


Cloud 34 hakkında ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: 0212 708 3194 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder