7 Mayıs 2014 Çarşamba

EFSANE ŞARAP CHÂTEAU MARGAUX, GUSTO ŞARAP KURSU’NDA



•  Büyük Şaraplar” temalı III. Etap’da dünyanın en değerli şaraplarından 31 yıllık bir Château Margaux da tadılacak

•  Barolo’lar, Amarone’ler, Brunello di Montalcino’lar, yıllanmış Porto ve şampanyaların lezzet sırları keşfedilecek…

•  III. Etap, İncirli Şaraphane’de 13 Mayıs Salı akşamı başlayacak

Gusto Dergisi’nin 2003’ten beri sürdürdüğü ve 2.000’i aşkın kişinin devam ettiği şarap kurslarının yeni III. Etap’ı, 13 Mayıs Salı günü saat 19.00’da Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de başlıyor. Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği, “Şarabın Dünyasına Giriş” ve “Bölge Bölge Dünya Şarapları” başlıklı ilk iki etabın ardından, şarap kursunun doruk noktası olan, “Büyük Şaraplar-Üzümler, Şaraplar ve Stiller” başlıklı III. Etap’ın yıldızı, Bordeaux eksperlerinin “Şarap değil, adeta bir sıvı ipek…” dedikleri dünyanın pahalı ve nadir şaraplarından Château Margaux’nun mükemmel olgunluğundaki 1983 rekoltesi olacak. Yeni III. Etap’ta İtalya’nın kült şaraplarından Sassoalloro, Şili’nin kült şarabı Don Melchor, Kaliforniya’nın en iddialı Zinfandel’i Ridge Geyserville, İtalya’dan Amarone’ler, Porto’dan 20 yıllık tawny’ler ve Dom Perignon gibi efsanevî şampanyalar da tadılacak.

Bu etapta 54 kokudan oluşan profesyonel şarap kokuları seti eşliğinde, video gösterileriyle de zenginleşen görsel yönleriyle dünyanın en değerli şaraplık üzümleri ve bunlardan yapılan “büyük” şaraplar değerlendirilecek, keşfedilecek. Tek tek şatoların “anatomi”leri incelenecek, şarapların teknik fişlerinden de yararlanılarak önolojik inceliklere inilecek.

Kursların ardından, İncirli Şaraphane’nin üst katındaki Akdeniz restoranı La Mancha’da arzu eden katılımcılarla birlikte yine seçkin şarapların eşlik edeceği gastronomik inceliklerle dolu akşam yemekleri de yenilecek.

III. Etap’ın programı şöyle:
1. hafta (13 Mayıs 2014 Salı): Beyazların Kraliçeleri
Kaliforniya’nın güneşli bağlarının egzotik aromalı Chardonnay’lerinden Grand Cru Burgonya’lara, tek bağ Sancerre’lerine uzanan bir palet...

2. hafta (21 Mayıs 2014 Çarşamba): Kırmızıların Kralları
Brunello di Montalcino’lardan Vosne-Romanee’lere, Amarone’lerden Barbaresco’lara, Napa Cabernet’lerinden Yeni Zelanda Pinot Noir’larına dünyanın dört yanından efsaneleşmiş kırmızılar...

3. hafta (27 Mayıs 2014 Salı): Bordo’nun Hazineleri
Bordo’nun dünyaca ünlü klas şarapları: Margaux’lardan St. Julien’lere, Haut-Medoc’lardan Pomerol’lere Bordo’dan bir yıldızlar geçidi…

4. hafta (3 Haziran 2014 Salı): Özel Şarapların En Özelleri
“Millesime” şampanyalar, rokfor eşliğinde 20 yıllık Porto’lar, “buz şarabı” Icewine’lar ve kaz ciğeri eşliğinde Avusturya kuru üzüm şarapları “Beerenauslese” gibi sofistikasyonlar…

Katılım için sınırlı sayıda yer bulunan, dört hafta boyunca ikişer saatlik seanslardan oluşacak III. Etap kursunun katılım ücreti 650 TL’dir. Kurs sonrası fiks menülü akşam yemeklerinin bedeli kişi başı 70 TL’dir ve katılım opsiyoneldir. Kursiyerlere finalde “altın” sertifika da verilecektir.

Şarap kurslarına ilk kez katılmak isteyenler için ise, Haziran ayında  yeni I. etap kursu açılacaktır. III. etaba kayıt yaptırmak ve I. Etap’a yer ayırtmak isteyenlerin, 0212.237 01 12 - 237 01 17 ve 0545.353 96 70’den Sezgin Bolat’ı aramaları rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder