18 Mayıs 2014 Pazar

ICVB KONGRE TURİZMİNİN NABZINI TUTACAK



(ICVB) işbirliğiyle oluşturulan 400 metrekarelik Türkiye standında 46 firma bulunuyor.Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı IMEX, 20-22 Mayıs tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor

Yaklaşık 150 ülkenin yer alacağı fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) işbirliğiyle oluşturulan 400 metrekarelik Türkiye standında 46 firma bulunuyor.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık yaptığı açıklamada, 'ICVB olarak, Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı (IMEX)'na aralıksız 12 yıldan bu yana  katıldığını, geçen zaman içinde gelinen noktanın gurur verici olduğunu belirtti.

Bahadır Yaşık. 'Türkiye 12 yıldır bu fuarda katılımcı olarak yer alıyor. İlk başladığımızda 150 metrekarelik alanda 15 firmayla katılmıştık. Şu anda vardığımız nokta, 400 metre karelik stand ve 46 firma. İstanbul ve Türkiye'nin kongre turizmindeki durumu son 10 yıl içinde inanılmaz bir şekilde büyüdü. Dünya kongre turizmi şehirleri sıralamasındaki yerini her geçen yıl daha da sağlamlaştıran İstanbul, geçen yıla göre bir basamak daha yükselmeyi başardı. Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği’nin (ICCA) hazırladığı rapora göre 2013 yılında 146 kongre sayısına ulaşan İstanbul, dünya sıralamasında 8'inciliğe yükseldi" dedi.


http://www.imex-frankfurt.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder