25 Ekim 2013 Cuma

Darüşşafaka 150. Yılında Bağışçıları ile Buluştu

Darüşşafaka Cemiyeti, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuna gönül vermiş bağışçılarını, Darüşşafakalı öğrenci ve öğretmenlerle bir araya getirdi.Darüşşafaka Cemiyeti, 150 yıllık varlığını borçlu olduğu, kendisine güç veren bağışçılarına şükranlarını sunmak ve onları faaliyetleri hakkında bilgilendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Bağışçılar Günü etkinliğinin üçüncüsünü 24 Ekim 2013 Perşembe günü TİM Gösteri Merkezi Fettah Aytaç Salonu’nda gerçekleştirdi.

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın 1921 yılında Darüşşafaka'ya yaptığı vasiyet bağışının anısına her yıl vasiyetnamenin düzenlenme tarihinde yapılan etkinlik, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimini, Darüşşafakalı öğrenci ve öğretmenleri, Darüşşafaka'ya gönül vermiş bağışçılarla bir araya getirdi.Darüşşafaka'nın tüm bağışçılarının davetli olduğu 3. Bağışçılar Günü, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın Cemiyet'in faaliyetleri hakkındaki bilgilendirme sunumuyla başladı.

“Darüşşafaka Lisesi’nden 2013 ÖSYS’ye katılan 57 öğrencimizin 56’sı üniversiteye yerleşti. Sınavda başarı ortalaması yüzde %98.2 olarak gerçekleşti. Öte yandan, Darüşşafaka Ailesi’ne yeni katılacak 75 öğrencimizi belirlemek için 2 Haziran’da 20 ilde düzenlediğimiz sınavımıza 2.029 aday başvurdu ve 1.897 aday katıldı. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi sebebiyle bu yıl 4. sınıf yerine 5. sınıfa öğrenci aldığımız için sadece bu yıla özgü olarak kontenjanımızı 75 öğrenciyle sınırladık” diyen Çamaş ayrıca, 30 Mart’ta Darüşşafaka’nın 150. Kuruluş Yıldönümü’nün kutlandığını, 11 Mayıs’ta Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin yeniden ziyarete açıldığını ve Darüşşafaka’nın bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması sonucunda 10 üzerinden 8.4 puan alarak yönetiminin şeffaflığını ve hesap verebilirliğini belgeleyen ilk STK olduğunu hatırlattı. Darüşşafaka’nın geleceğe yönelik projelerini, Yeni Kampüs Projesi, İstanbul dışında yeni bir okul açılması ve Darüşşafaka Öğrenme Merkezi kurulması olarak sıralayan Çamaş, son olarak Türk pop müziğinin güçlü sesi Nilüfer’in 29 Kasım’da

TİM Show Center’da Darüşşafaka yararına bir bağış konseri vereceğini de duyurdu.
Darüşşafakalı öğrencilerin müzik ve dans performanslarıyla devam eden Bağışçılar Günü’nde, "Darüşşafaka Velilerini Arıyor" kampanyası kapsamında, bir öğrencinin bir yıllık eğitim gideri olan 10.000 TL ve üzeri bağışta bulunarak "Darüşşafaka Velisi" olan bağışçılara sertifikaları takdim edildi. Bir öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitimi boyunca tüm eğitim giderlerini karşılayarak Mezun Bağışçı olan Yapı Kredi Çalışanları adına Yapı ve Kredi Bankası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Sayın Nurcan Erhan, bir öğrencinin bir yıllık eğitim giderlerini karşılayarak Veli Bağışçı olan Sayın Meral Aras ve Valensas Teknoloji Hizmetleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bilge Algül’e sertifikaları Talha Çamaş tarafından sunuldu.Darüşşafaka'nın “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuna gönül verenlere, öğrencilerle bizzat  tanışma, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda onlara sunulan imkânlar hakkında detaylı bilgi alma, okuldaki akademik ve sosyal yaşamı gözlemleme fırsatı tanıyan etkinlik, bağışçıların Darüşşafaka yerleşkesi içinde bulunan müze, spor salonu ve planetaryumu gezmesiyle sona erdi.

Darüşşafaka, 150 yıldır yaşamları eğitimle değiştiriyor
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor. Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.
Detaylı bilgi ve bağış yöntemleri için: www.darussafaka.org

Bilgi için: Bahar Paykoç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder