14 Ekim 2013 Pazartesi

TARİHİ SULTANAHMET KÖFTECİSİ ŞANLIURFA'DA

BİR İSTANBUL KLASİĞİ TARİHİ SULTANAHMET KÖFTECİSİ ŞANLIURFA PİAZZA AVM'DE


Sultanahmet Köftecisi Mehmet Tezçakın: ‘’94 yıldır mutfağımıza baharat girmedi,
Şanlıurfalılara baharatsız köfteyi sevdireceğimiz konusunda iddialıyım’’ Tarihi Sultanahmet Köftecisi,  Şanlıurfa’daki ilk şubesini  Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde  açtı.Mehmet Seracettin Efendi’nin 1920’de kurduğu, bugün bir İstanbul klasiği haline gelen tarihi işletme,  Piazza şubesinde sunacağı klasik lezzet üçlüsü köfte, piyaz ve irmik helvasının yanı sıra, kuzu şiş, tavuk şiş,  soslu tavuk gibi  lezzetlerle de Şanlıurfalıların kalbini fethetmeye çalışacak.

‘’Köf köf burger’’ ile Şanlıurfalı gençlere hamburgere alternatif bir Türk lezzeti sunan Sultanahmet Köftecisi,   Osmanlı’dan miras kalan bazı gelenekleri de Peygamberler Şehri’ne taşıdı.Asırlık işletme; konuklarına,  tedavülden kalkan, ancak koleksiyoncularda bulunabilen Cumhuriyet dönemi madeni paraları hediye ederken,  ‘’diş kirası’’, ‘’bereket parası’’ gibi gelenekleri  Şanlıurfa’da yaşatacak.

Şanlıurfa Piazza Şubesi’nin açılışında Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin yönetim kurulu başkanı Mehmet S. Tezçakın, 4. nesil sahiplerden İsmail Timur Tezçakın ile işletmenin ortaklarından Murat Koçyiğit de hazır bulundu.

Mehmet S. Tezçakın,  Samsun ve Kahramanmaraş Piazza’da da şubelerinin bulunduğunu belirterek, ‘’Rönesans Holding, Şanlıurfa Piazza’da da  yer almamızı istedi. Biz de Peygamberler Şehri’nde şube açmayı seve seve kabul ettik’’ dedi.

Ünü dünyaya yayılan Sultanahmet köftesinin en önemli özelliğinin, hiç baharat kullanılmaması olduğunu vurgulayan  Tezçakın, “Yüzde 100 dana eti, soğan, tuz ve ekmeğin mükemmel orandaki karışımı ile yapılan köftelerimiz, usta eller tarafından hazırlanıyor ve kömür ateşinde pişiriliyor. 94 yıldır mutfağımıza baharat girmedi,  Şanlıurfalılara baharatsız köfteyi sevdireceğimiz konusunda iddialıyım’’ diye konuştu.

Sultanahmet Köftecisi’nin, sektöründe Türkiye’nin en çok tanınan, aynı zamanda da en çok taklit edilen markası olduğunun altını çizen Tezçakın, ‘’Şanlıurfa’da da adımızı taklit eden bir firma olduğunu tespit ettik ve bu firma hakkında yasal işlem başlattık’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder