29 Ekim 2013 Salı

İzciler 20 bin Türk Bayrağı dağıttı


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. Yıldönümü Bağcılar’da coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübü izcileri de ilçe sakinleri ile esnafa Türk bayrağı dağıttı.Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Bağcılar’da da Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübü öğrencileri de ilçe sakinlerine ve esnafa Türk bayrağı dağıttı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı Bağcılar’da her yaştan ve her kesimden insanlar, düzenlenen kutlamalara katıldılar.Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübü öğrencileri de “Her Eve Bir Bayrak Her Ev Bir Bayrak” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında başta Bağcılar Meydanı olmak üzere ilçenin kalabalık yerlerinde bayrak dağıttılar. İlçe sakinlerinin ve esnafın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan İbn-i Sina Anadolu Lisesi ile Sancaktepe İlkokulu 3. Sınıf izci öğrencileri yaklaşık 20 bin Türk bayrağı dağıttı.  İzciler, ilçe sakinleri ile esnaftan bayrakları evlerinin ve işyerlerinin pencerelerine asmalarını istediler.


Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu heyecanı hemşehrileriyle paylaştıklarını belirterek, “Yurdun her yanında olduğu gibi Bağcılar’da da kutlamalar coşku içerisinde geçiyor. Bu anlamlı günde dağıttığımız Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklarımızın süslenmesini istedik. Bugün bir başka güzelliğe şahit oluyoruz. Yıllardır beklenen bir hayal gerçek oluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bugün hizmete açılacak olan Marmaray’ın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder