31 Ekim 2013 Perşembe

DHL, Budapeşte Havaalanı’nda yeni terminal açtı

Deutsche Post DHL bünyesinde bulunan hava ve deniz taşımacılığı uzmanı DHL Global Forwarding, Budapeşte Havaalanı’nda yeni bir terminal açtı. Budapeşte Havalanı'nda açılan bu terminal, DHL'in lojistik merkezi olarak hizmet verecek. Lojistik açısından stratejik bir bölgede yer alan bu terminalden, hem DHL Global Forwarding hem de DHL Freight yararlanabilecek.

Toplam 17.000 m² alanda kurulu olan terminalin 8.000 m²’si depolama işlemleri,        3.000 m²'si ofis, 6.000 m²'si ise manevra alanı olarak kullanılacak.Terminalin açılışında bir konuşma yapan Deutsche Post DHL CEO'su Frank Appel konuyla ilgili olarak, “Orta ve Doğu Avrupa'da önemli bir gelişme bölgesi olan Budapeşte’de yeni bir terminal kazanmak, grubumuz için önemli bir kilometre taşıdır. Bu terminal, DHL'in sürekli  genişleme ve yatırım yaparak müşterilerine en iyi hizmeti vermek için yaptığı çalışmalara güzel bir örnek olacaktır.” dedi.

DHL Global Forwarding’in Macaristan CEO'su Zoltán Rezsek ise, “Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir grup olarak, bu terminali faaliyete geçirerek  müşteri memnuniyetimizi tazelemiş olduk. DHL Global Forwarding olarak, en kaliteli lojistik çözümleri sunmaya devam ediyoruz ve çok yakında ücretsiz internet erişimini de müşterilerimize açacağız. DHL Global Forwarding ve Freight bölümlerinden 200'den fazla çalışanımız bu tesiste faaliyet gösterecek. Yılda 18.000 ton civarında hava kargo ve 16.200 TEU deniz kargo, 50.000'den fazla parsiyel kamyon yükü (LTL), 33.000 full konteyner kamyon yükü (FTL) lojistik hizmeti sağlayacağız . Yeni tesisimizde 46 docking istasyonu ve 48 yükleme boşaltma kapısı mevcut.” dedi.

DHL Freight Macaristan CEO’su Péter Bartha, “Macaristan, lojistik sektöründe stratejik bir bölge olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu bölge bizim için çok önemli bir pazar. Buna göre DHL Freight'ın makroekonomik piyasa istihbarat raporu, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu terminal bizi daha da güçlendirecektir.” dedi.

DHL - Dünya için lojistik şirketi
DHL, lojistik sektöründe küresel pazar lideridir ve "dünyanın lojistik şirketi"dir. DHL uluslararası ekspres, hava ve deniz taşımacılığı, kara ve demir yolu taşımacılığı, kontrat lojistiği ve müşterilerine uluslararası posta hizmetlerinde uzmanlığı taahhüt eder. Bir global ağ şirketi olan DHL, 220'den fazla ülke ve bölgede oluşan ve dünya çapında yaklaşık 285,000 çalışanı ile müşterilerine üstün hizmet kalitesi ve tedarik zinciri ihtiyaçlarını karşılamak için yerel bilgi sunmaktadır. DHL, çevre koruma, afet yönetimi ve eğitimi desteklemektedir.

DHL Alman Post DHL parçasıdır. Grup 2012 yılında 55 milyar Euro tutarında ciro gerçekleştirmiştir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder