24 Ekim 2013 Perşembe

QATAR AIRWAYS, DÜNYANIN ÖNDE GELEN KALİTELİ HAVAYOLU ŞİRKETLER BİRLİĞİ ONEWORLD’E KATILIYOR


Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketleri arasında yer alan Qatar Airways, “Dünyanın Önde Gelen Kaliteli Havayolu Şirketleri Birliğine” katılarak, 30 Ekim 2013, Çarşamba gününden itibaren Oneworld®’ün tam üyesi haline gelecek.2012 yılının Ekim ayında birliğin New York’ daki merkezinde gerçekleşen “Oneworld Uygulama Programı” basın toplantısında birliğe katılım daveti alarak, hazırlıklarını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayan Qatar Airways, 30 Ekim 2013, Çarşamba günü yapılan ilk uçuşlardan itibaren Oneworld’ ün hizmetlerini ve faydalarını sunacak.

30 Ekim 2013 tarihinden itibaren, Qatar Airways Privilege Club programının 3 milyon üyesi, Oneworld üyesi bir hava yolu şirketi ile uçtuklarında sık uçan yolculara tanınan ayrıcalıklardan faydalanacak. Oneworld’ ün diğer üyeleri arasında; Airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines ve bağlı 30 hava yolu şirketi gibi çeşitli bölgelerden lider hava yolu şirketleri bulunuyor.

Privilege Club Platinum kart sahipleri Oneworld programında Emerald seviyesine sahip olacak. Privilege Club Gold ise Oneworld Sapphire, Privilege Club Silver ise Oneworld Ruby’ye eşdeğer olacak.

30 Ekim 2013’ ten itibaren Privilege Club Platinum ve Gold üyeleri, birlik üyesi hava yolu şirketlerinden biriyle uçarken, Oneworld üyesi hava yolu şirketlerinin sunduğu, dünya genelindeki 550 hava limanı bekleme salonuna girebilecek. Qatar Airways’ in First ve Business Class yolcuları da Oneworld hava yolu şirketlerinin bekleme salonlarını kullanabilecek.

Oneworld hava yollarının sık uçan yolculara ait programlarına üye 130 milyon yolcu ayrıca, ödül ve aşama seviyesi puan kazanma ve harcama şansına sahip olacak ve Qatar Airways yolcuları Oneworld’ün diğer avantajlarından faydalanacak.

Qatar Airways, oneworld ile birlikte uçuş ağına (Orta Doğu, Avrupa, Afrika, Kuzey ev Güney Amerika, Asya ve Avustralya’daki 70 ülkede hizmet sunulan 130 varış noktasına) Oneworld biletlerini ve satış ürünlerini ekleyecek. Hava yolu şirketinin varış noktalarından 20’si ve beş ülke (Etiyopya, İran, Ruanda, Sırbistan ve Tanzanya) Oneworld haritasında yeni olacak. Daha da önemlisi, Qatar Airways, pek çok kent arasından birinci sınıf alternatif rotalar sunarak, birliğin müşterilere sunduklarını önemli ölçüde güçlendirecek.

Qatar Airways ve diğer hava yolu şirketlerinin oneworld’e katılmasıyla;
Günde 14.000 kalkış yapılan 150’den fazla ülkede neredeyse bin hava limanına hizmet götürülecek
Yaklaşık 3.500 uçaktan oluşan filo ile yılda 480 milyon yolcu taşınacak
140 milyar $ yıllık gelir elde edilecek

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, Qatar Airways’in kısa tarihinde, yaptıkları her şeyde yenilikçilik, kalite ve mükemmellik konusunda saygınlığa kısa zamanda ulaştıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Körfez bölgesinde şimdiye kadar herhangi bir küresel hava yolu şirketi birliğine katılan tek hava yolu şirketi olmaktan dolayı mutluyuz. Bu birliklerin en iyisi olan oneworld’ e katılmaktan ve rekor sayılabilecek kadar kısa bir süre içinde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. 30 Ekim 2013 tarihinden itibaren dünyanın en iyi hava yolu şirketlerinden bazıları ile birlikte uçmayı ve Oneworld’ün sunduğu faydaları müşterilerimize ulaştırmayı dört gözle bekliyoruz.”

Oneworld CEO’su Bruce Ashby ise kalitenin her zaman oneworld’ün ayırıcı özelliği olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Birliğimize dünyanın en kaliteli hava yolu şirketlerinden biri olan Qatar Airways’ i eklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Oneworld, dünya genelinde sık uçuş yapan yolcuların ilk seçimi olmayı amaçlıyor. Qatar Airways, bu müşteriler için oldukça önemli olan pek çok varış noktası arasındaki bağlantıyı önemli ölçüde arttırmamızı sağlayacak. Qatar Airways’i ve müşterilerini dünyanın lider hava yolu şirketi birliğinde görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder