22 Ekim 2013 Salı

5 - 8 ARALIK'TA TURİZMİN KALBİ İZMİR'DE ATACAK

TÜRK TURİZM SEKTÖRÜNÜN BAŞARILI ORGANİZASYONU TRAVEL TURKEY İZMİR
Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan TRAVEL TURKEY İZMİR- Turizm Fuar ve Konferansı,  05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında 7'inci kez organize edilecek.

6 yıldır başarıyla organize edilen TRAVEL TURKEY İZMİR, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

Her yıl büyümesini sürdüren Türk turizm sektörünün başarılı organizasyonuTRAVEL TURKEY İZMİR'de; bu yıl "Mısır" Partner Ülke, "Çanakkale" Partner İl olarak yer alacak.

Turizm Fuar ve Konferansı'nın Partner Ülkesi Mısır, turizm potansiyelinden, tarihi geçmişine, coğrafi zenginliğinden, kültürel çeşitliliğine pek çok yönüyle kendisini fuarda tanıtacak. 2007 yılından buyana partner ülke seçen Turizm Fuar ve Konferansı'nda bugüne değin sırasıyla Yunanistan, KKTC, Saraybosna Kantonu, Hırvatistan /  Zagreb,  Hollanda ve Karadağ partner ülke oldu.

Şanlıurfa ile başlayan Partner İl uygulaması bu yıl Çanakkale ile devam edecek.Partner İl Çanakkale, Hol 1'de 950m2 lik bir katılımla tarihsel zenginlikleri, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, örf, adetleri ve diğer tüm yönleriyle, kendisini tanıtma ve sergileme olanağını bulacak. Önceki yıllarda Turizm Fuar ve Konferansı'nda Trabzon, Denizli, Ordu - Osmaniye ve Kütahya, Kastamonu Partner İl olarak yer aldı.
2014 sezonuna ilişkin bağlantıların kurulacağı fuar ve konferans, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nın tüm hollerinde gerçekleşecek.TRAVEL TURKEY İZMİR katılımcı-ziyaretçi sayısındaki artış ve yeni iş bağlantılarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, turizm endüstrisine olumlu katkıda bulunmaya devam edecek.

Türkiye'ninve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini,farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, 7'inci yılında dafarklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak.

Gerek yurtiçinde gerekse de yurt dışı katılımcı ve ziyaretçilere tanıtım ve yeni işbirlikleri gerçekleştirmesi, var olan ilişkilerin geliştirilmesi adına; TRAVEL TURKEY İZMİRturizm sektörünü bir araya getirecek.

Organizasyonun konferans ayağı ise sektör temsilcilerini İzmir'de buluşturacak.Türk turizm sektöründeki yenilikler ve gelişmelerin ele alınacağı konferans, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) tarafından organize ediliyor.

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kapsamında olan fuarın yerli katılımcıları 50 m2 ye kadar KOSGEB desteği sağlanıyor ayrıca ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) fuara katılan üyelerine 9 m2 ücret desteği veriyor.

Giriş ücreti 3 TL olarak belirlenen fuar, 10.00 - 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Geçtiğimiz yıl4 gün süren Turizm Fuar ve Konferası'nda; 47 ülkeden ve Türkiye'nin 54 şehrindengelen 25 bin 915 kişigelecekteki turizm potansiyelini planlamak ve değerlendirmek üzere İzmir'e geldi.Karadağ'ın Partner Ülke, Kastamonu'nun Partner İl olduğu fuara,778 firma katılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder