29 Ekim 2013 Salı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanıyor.Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanıyor. Atatürk Cumhuriyet'i kurduktan sonra onu Türk gençlerine emanet ederek, “Cumhuriyet'i biz kurduk, Sizler yaşatacaksınız” demişti. İşte Cumhuriyetimizin bu 90. yıl dönümünde Atatürk'ün gençleri onun eserine sahip çıkıyorlar ve yarınlarda  da  sahip çıkacaklar.

…Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak, özgürlüklerin en geniş manada kullanılması,içte birlik ve kardeşliği pekiştirecek, dışta Türkiye'nin itibarını yükseltecek bir hedef ile üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirme azim ve kararındayız

Bugün her günkünden daha çok birlik ve beraberliğe ve birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Bugün her günkünden daha çok üretmek, kazanmak ve paylaşmak zorundayız. Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yüce Türk Milleti nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder