28 Ekim 2013 Pazartesi

Bayramda tatilciler yurt dışına akın etti

Kurban Bayramı’nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık izinlerini de kullanarak tatili 29 Ekim’le birleştirmesiyle tur satışlarında patlama yaşandı. Tatilsepeti.com’un yaptığı araştırmaya göre, bu uzun tatil döneminin ekim ayına denk gelmesiyle yurt dışındaki destinasyonlara talep ciddi bir şekilde artış gösterdi. Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Kurban Bayramı tatilinde 100 binden fazla tatilcinin yurt dışını tercih ettiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı’nın ekim ayına ve hafta içine denk gelmesiyle yurt dışı tatil satışlarında patlama yaşandı. Kurban Bayramı tatiline denk gelen yurt dışı tur satışları, Ramazan Bayramı tatiline oranla yüzde 100 artış gösterdi. Tatilsepeti.com’un yaptığı araştırmaya göre, birçok tatilci Kurban Bayramı ve 29 Ekim tatilini yıllık izinlerini de kullanarak birleştirdi ve tatil için yurt dışını tercih etti.

Bayramda yurt dışı tatili için en çok tercih edilen lokasyon Tayland oldu
Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Kurban Bayramı’nda 100 binden fazla tatilcinin yurt dışına gittiğini tahmin ettiklerini söyleyerek şunları vurguladı: “Yaptığımız pazar araştırmasına göre, bu dönem için en çok tercih edilen lokasyonların başında, egzotik bir tatil deneyimi vaat eden Tayland geldi. Tayland’ı, gezilecek yerleri, müzeleri, kültürel ve sanatsal faaliyetleri ile ünlü Barselona, Paris ve Roma takip etti. Gökdelenleri, alışveriş merkezleri ve müzeleriyle çalışan kesimin favorilerinden olan Amerika da en çok tercih edilen destinasyonlardan biri oldu. Kurban Bayramı dönemine denk gelen Avrupa turlarında kişi başı günlük maliyet ortalama 400 TL, Uzak Doğu ve Amerika turlarında ise kişi başı günlük maliyet 500-700 TL civarında gerçekleşti. Kurban Bayramı tatilinde oda fiyatlarının Ramazan Bayramı tatiline oranla daha düşük ve senenin son uzun tatil fırsatı olması nedeniyle yurt içi lokasyonlar da yoğun bir talep gördü. Kurban Bayramı dönemi için en çok tercih edilen yurt içi destinasyonlar sırasıyla Kemer, Bodrum, Alanya, Fethiye ve KKTC oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder