14 Ekim 2013 Pazartesi

MSC Cruises'ın Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, CLIA Avrupa Başkanlığı Görevine Getiriliyor


CLIA(Cruise Lines International Association) Avrupa Başkanı Manfredi Lefebvre d’Ovidio, CLIA Avrupa'nın Başkanlığı süresini yıl sonunda tamamlayacağını duyurdu. Manfredi Lefebvre d’Ovidio’nun yerine, CLIA Avrupa Başkan Yardımcısı, MSC Cruises'ın Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago geçecek.  Lefebvre d’Ovidio CLIA Avrupa'nın Başkanı olarak, CLIA Avrupa üyelerinin talebi üzerine yapılan bir uzatma dahil üç buçuk yıl görev yaptı. Bundan sonra’da  CLIA’nın Küresel Yürütme Kurulunun üyesi olarak kalacak.

CLIA'nın Başkanı ve CEO'su Christine Duffy, CLIA Avrupa'nın Pierfranceso Vago'nun yönetiminde başarılarını devam ettireceğini söyledi: “CLIA Avrupa Başkan Yardımcısı, CLIA’nın Küresel Yürütme Kurulu üyesi Pierfrancesco Vago'nun, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Manfredi Lefebvre d’Ovidio'nun yerine geçeceğine memnun oldum. Pierfrancesco Vago'nun, MSC Cruises'daki görevi süresince, Avrupa'da kruvaziyer sanayinin büyümesine muazzam katkısı olmuştur. CLIA Avrupa'nın Başkan Yardımcısı olarak birliğin başarısında kilit rol oynadı ve aynı daldaki sanayide çalışan meslektaşların ve kural koyucuların saygısını kazandı. Avrupa’da  sanayi güçlü büyümesini sürdürürken onunla çalışmak için can atıyorum.”

Seçimle iş başına gelmiş olan Başkan Pierfrancesco Vago, yüksek başarılarıyla ilgili Manfredi Lefebvre d’Ovidio'yu övdü: Bay Vago, “CLIA Avrupa'nın Başkanlığı görevini almak benim için onurdur. Manfredi Lefebvre d’Ovidio olağanüstü bir Başkan olmuştur ve başarısının tekrarlanması zor olacaktır,” dedi. “Daha da geliştirmeyi amaçladığım güçlü ve iyi bir miras bıraktı. Özellikle hükümetler ve kural koyucularla, en önemlisi Avrupa Komisyonu’yla ve Avrupa Parlamentosu’yla, sanayinin bugün geldiği olumlu ve güvenilir saygınlığın gelişmesine önemli derecede katkıda bulunan güçlü ilişkiler kurmuştur. Onun önderliği altında hepimizin gurur duyması gereken bir sanayi kurduk. Birlikte 325.000'in üzerinde Avrupalı’ya iş imkanı sağlamaktayız, kruvaziyer gemilerimizde 6 milyondan fazla Avrupalı’ya hizmet sunuyoruz ve Avrupa ekonomisi için yaklaşık 38 Milyar € değer yaratmaktayız.”

1. CLIA
Uluslararası Kruvaziyer Hattı Şirketleri Birliği (CLIA) Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya'da temsilciliği olan dünyanın en büyük kruvaziyer sanayi meslek birliğidir. CLIA, kruvaziyer hattı şirketleri, seyahat acenteleri, liman idareleri, varış limanları ve çeşitli sanayi iş ortaklarının çıkarlarını, kural koyucu ve yasama organı karar vericileri karşısında temsil eder. CLIA, seyahat acentesi eğitimi, kruvaziyer tatili yapmanın değerini ve cazibesini artırmak için binlerce seyahat acentesi ve seyahat acentesi üyeleriyle araştırma ve pazarlama konularında çalışır.

2. Ekonomi İstatistikleri
Ekonomik katkı: Avrupa'nın kruvaziyer sanayi  37,9 milyar € toplam hasıla ayrıca  kruvaziyer şirketleri, yolcuları ve mürettebatı tarafından yapılan 15,5 milyar € doğrudan harcama değeri yaratmıştır.

Kruvaziyer tatilcileri : Kruvaziyer tatilini seçen Avrupalı’ların sayısı son on yılda iki katından fazla artarak 6 milyonun üzerine çıkmıştır. Avrupa'da gemiye binen kruvaziyer yolcularının toplam sayısı da hızlıca artmaktadır. 2012'de Avrupa'da 5,70 milyon kişi kruvaziyer tatili yaptı. Seyahat severlerin bir milyonu Avrupa Birliği dışından geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder