29 Ekim 2013 Salı

ALİAĞA’DA BİNLECE KİŞİ CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ



Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yılı ve Cumhuriyet Bayramı, İzmir’in Aliağa ilçesinde vatandaşların yoğun olarak katıldığı etkinliklerle kentte büyük bir coşku yaratarak Aliağa’yı bayram yerine çevirdi.


Mülki erkanın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan etkinliklerde en büyük ilgiyi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki “Cumhuriyet ve Atatürk resimleri” Sergisi ile 7’den 70’e bin 500 Aliağa’lının katıldığı “Cumhuriyet Bisiklet Turu” gördü. Bisiklet turunda binlerce vatandaş pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlama programına da vatandaşlar önceki yıllara göre daha fazla ilgi gösterdi.


ATATÜRK VE CUMHURİYET RESİMLERİ SERGİSİ
90.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Aliağa Belediyesi Fuaye Salonu’nda “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim sergisi açıldı. Ahmet Gürel koleksiyonundan 30 özel eserin ve Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Resim Atölyesi Egzersiz grubu öğrencileri tarafından hazırlanan yağlı boya resim çalışmalarının yer aldığı sergide açılış kurdelesini Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Başkan Yardımcıları Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren birlikte kesti.Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Atatürk’ün çok görülmemiş fotoğraflarından oluşan sergiyi, fotoğrafın çekildiği dönemlere ilişkin tespitler yaparak gezdi. Kaymakam Yılmaz ve Başkan Oğuz, sergiyi gezen öğrenci ve vatandaşlarla da sıcak sohbetler yaptı.


CUMHURİYET BİSİKLET TURUNA BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Kaymakam Bayram Yılmaz’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programıyla sürdü. Vatandaşlar, önceki yıllara göre kutlama programına daha coşkulu bir katılım gösterdi.
Meydandaki resmi kutlama programının ardından Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Bisiklet Turu” kente tam bir bayram havası yaşattı. Yaşları 7’den 70’e kadar yaklaşık bin beş yüz Aliağalı bisikletleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu.

İLK PEDALI BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ ÇEVİRDİ
Aliağa’da ilk kez düzenlenen “Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda ilk pedalı Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz çevirdi. Bisiklet turuna özel hazırlanan tişörtü giyen, 90.yıl şapkasını takan Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, binlerce bisikletli öğrenci ve yetişkinle birlikte bisiklet turuna katıldı. Başkan Oğuz’un özellikle minik öğrencilerle sıcak sohbetleri ve şakalaşmaları çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Aliağalılar, “Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi v e Sahil bandında renkli görüntüler oluşturdu. Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri ve öğretmenler de tura katılanlara refakat etti. Aliağa Belediyesine ait bir ambulans da bisikletçilere tur boyunca eşlik etti.


BAŞKAN OĞUZ: “TEMİZ ÇEVRE, SAĞLIKLI YAŞAM VE ÖZGÜRLÜK İÇİN BİSİKLET”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Cumhuriyet’in anlamına uygun etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Cumhuriyet demek, Özgürlük demektir. Bugünkü Özgürlüğümüzü Başta büyük Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatanlara borçluyuz. Bugün, Cumhuriyetimiz için; Temiz bir çevre, Sağlıklı Yaşam ve özgürlük için Bisiklete bindik. Etkinliğimize binlerce öğrencimiz ve vatandaşımızın katılımından büyük mutluluk duyduk. Böyle bir coşkuyu uzun süredir görmemiştik. Tüm Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder