28 Ekim 2013 Pazartesi

18 yaşındaki genç sporcu Türkiye’nin en zor koşu yarışını kazandı

Koşu severler, 26 Ekim tarihinde Alanya’da muhteşem doğa manzarasına sahip parkurda, dağlara meydan okuyan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu Ahmet Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Red Bull Sıkıysa Yakala yarışında buluştu. 4 kilometre yokuş yukarı parkuruyla Türkiye’nin en zorlu koşu yarışı olan Red Bull Sıkıysa Yakala, bir o kadar da eğlenceli oluşuyla benzerlerinden ayrıldı. Yarışmanın sonunda Arslan’a yakalanmayarak final çizgisine ilk ulaşan kadın ve erkek sporcu, dünyanın en zorlu 400 metre yarışı olarak gösterilen Red Bull 400’de yarışarak uluslarası düzeyde ülkemizi temsil etme şansını elde etti. Yarışmanın birincisi Muhammet Can Ağyürek  olurken, Ümmü Kiraz ikinci, Erolcan Yaraş  ise üçüncü oldu.


Son 6 yıldır Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu olan Ahmet Arslan ev sahipliğinde Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı’nın verdiği startla 26 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleşti. Alanya Belediyesi önündeki sahilde başlayan ve Alanya Kalesi’nin giriş kapısında son bulan yarışta; 32 kadın ve 102 erkek atlet yarışı birinci bitirebilmek için Ahmet Arslan’la yarıştı. Türkiye’nin en zorlu koşu yarışı olan Red Bull Sıkıysa Yakala, oldukça zor ama muhteşem manzaraya sahip parkurda sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Kadın ve erkek yarışmacıların start almasından 3 dakika sonra yarışa başlayan Ahmet Arslan, teker teker herkesi yakalamaya çalıştı. Arslan’ın geçtiği herkesin elendiği ve  Antalya Kalesi’ne doğru en hızlı kaçanların kazandığı yarışmanın sonunda 15 numara ile yarışan Muhammet Can Ağyürek  birinci oldu.


Yarışta 77 numara Ümmü Kiraz ikinci olurken, 53 numara ile yarışan Erolcan Yaraş  üçüncü, 103 numarayla koşan Agit Mutlu ise  dördüncü oldu. Ahmet Arslan ise soluk soluğa geçen yarışı yedinci sırada tamamladı.  Yarışan sporculardan kadınlar birincisi Ümmü Kiraz ile erkeler birincisi Muhammet Can Ağyürek dünyanın en zorlu 400 metre yarışı olarak gösterilen Red Bull 400’de yarışarak uluslararası düzeyde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.Sporcuların yarışma süreleri göz önüne alındığında, en kısa sürede bitiş noktasına ulaşan Ahmet Arslan oldu. Yarışa 3 dakika geriden başlayan Ahmet Arslan, 14 dakika 30 saniyede finish’e ulaşarak en kısa sürede parkuru tamamlayan atlet ünvanını kazanmış  oldu.


“Yarışmacılar oldukça dişliydi”
Alanya'da hayranları ve rakipleri ile birlikte yarışmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirten milli atlet Arslan, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı.“Daha öncesinde bu tarz bir yarış koşmamış olmam ve antrenörlüğünü yaptığım sporcularımın da bu yarışmada yer alması heyecanımı daha da artırdı. Yarışmacılar oldukça dişliydi, bu açıdan benim için gerçekten zorlu bir mücadeleydi. Türkiye’de keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda yetenek var. Böyle yarışmaların sıklıkla düzenlenmesinin bu yetenekleri ortaya çıkaracağına inanıyor ve birinci gelen arkadaşımı yürekten kutluyorum.”

Arslan’a yakalanmayan ilk 6 yarışmacıya madalya
Saat 16.00’da gerçekleştirilen ödül töreninde Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı’nda ilk 6’ya giren yarışmacılara madalyaları Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından takdim edildi.

AHMET ARSLAN KİMDİR?
1986 yılında Antalya'nın bir dağ köyünde dünyaya gelen Ahmet Arslan'ın spor kariyeri, beden eğitimi öğretmeninin de yönlendirmesiyle 1998 yılında başladı. Özellikle zorluk derecesi yüksek olan parkurlarda daha başarılı olmaya başlayınca, 2005 yılında Bursa'da düzenlenen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’na katıldı. Bu disiplinde ilk kez koştuğu yarışta Türkiye Şampiyonu oldu. Son 6 yıldır Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu olan Ahmet Arslan aynı zamanda Red Bull 400 gibi kısa mesafe tırmanma koşusu yarışlarında gösterdiği performansla da Avrupa’da dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder