29 Ekim 2013 Salı

ALİAĞA’DA CUMHURİYETİN 90.YILI HEM KARADA HEM HAVADA KUTLANDI


İzmir’in Aliağa ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Türk Hava Kurumu sürprizi yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Aliağa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Aliağa Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Türk Hava Kurumu’nun da desteğiyle görsel bir şölene dönüştü.


KAYMAKAM YILMAZ: “BİZLER HEP BİRLİKTE ALİAĞA, HEP BİRLİKTE İZMİR’İZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar kapsamında bir konuşma yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Bugün halkın iradesine dayalı yönetim şekli olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 90. Kuruluş yıl dönümü. Bu yolda emeği geçen başta liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi Meclisinin değerli üyelerinin, şehitlerimizi, kadınıyla erkeğiyle kurtuluş mücadelesine katılan bütün vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.“Birbirimizin haklarına, inançlarına ve tercihlerine saygı göstererek, bütün milletçe daha güzel günlere ulaşmak için hep birlikte çalışmalıyız” diyen Yılmaz, “Aliağa’nın ve her vatandaşımızın hizmet yolundaki fikir ve tavsiyelerine önem veriyoruz. İlçemizi ilgilendiren konularda siz değerli vatandaşlarımızın görüşlerine kamu yöneticileri olarak mutlaka müracaat edeceğiz. İşbirliğine de her zaman hazır olacağız. Bizler hep birlikte Aliağa, hep birlikte İzmir’iz, hep birlikte Türkiye’yiz. Yolumuz ve bahtımız açık olsun.” dedi.


FOLKLOR GÖSTERİLERİ RENK KATTI
Törende 80. yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Esma Özübal ‘Akdeniz’e Doğru’ şiiri, Barbaros Anadolu Lisesi öğrencisi Buse İldeniz ise ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ adlı şiiri ile alanı dolduran vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Aliağa Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi folklor gösterisi ile kutlamaya renk kattı. Kutlama programı kapsamında ilçede gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 800 metrelik Cumhuriyet Koşusu’nun genç kızlar birincisi Aliağa Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden İrem Altındaş, ikinci Naime Baydar, üçüncü Eda Avcı, dördüncü de METEM öğrencilerinden Songül Demir oldu.
4 yaşındaki Egemen Ertürk isimli minik çocuk komando kıyafeti ve tören geçişindeki selamlamasıyla Protokolün ilgi odağı oldu.


TÜRK HAVA KURUMU’NDAN ALİAĞA’YA CUMHURİYET SÜRPRİZİ
İzmir’in Aliağa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri esnasında Türk Hava Kurumu da meydanda yaşanan coşkuya havadan destek verdi. Türk Hava Kurumu'nun (THK), 1 motorlu yaşam paraşütçüsü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bin 500 metre yükseklikte Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri açtı. THK’nun bu sürprizi alanda bulunan özellikle çocuklar ve öğrencilerde büyük heyecan yarattı.


ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ’DAN THK’NA TEŞEKKÜR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, THK’nın Aliağa’daki Cumhuriyet bayramı törenlerinde havada yaptığı gösterinin hoş bir sürpriz olduğunu söyledi. THK’nın Cumhuriyet’in önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Oğuz, “Türk Hava kurumu, halkımızın gözünde çok anlamlı bir yere sahip. THK, mavi göklerde gurur duyduğumuz, bizlere Atatürk’ten miras kalan, Cumhuriyetimizin çok önemli bir kurumu. Cumhuriyetin 90.yılını kutladığımız etkinliklerimizde THK’nu yanımızda görmekten çok mutlu olduk. Aliağa olarak bu anlamlı gösteri için teşekkür ediyoruz” Dedi.

CUMHURİYET BİSİKLET TURUNA BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Meydandaki resmi kutlama programının ardından Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Bisiklet Turu” kente tam bir bayram havası yaşattı. Yaşları 7’den 70’e kadar yaklaşık bin beş yüz Aliağalı bisikletleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu.

İLK PEDALI BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ ÇEVİRDİ
Aliağa’da ilk kez düzenlenen “Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda ilk pedalı Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz çevirdi. Bisiklet turuna özel hazırlanan tişörtü giyen, 90.yıl şapkasını takan Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, binlerce bisikletli öğrenci ve yetişkinle birlikte bisiklet turuna katıldı. Başkan Oğuz’un özellikle minik öğrencilerle sıcak sohbetleri ve şakalaşmaları çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Aliağalılar, “Cumhuriyet Bisiklet Turu”nda Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi v e Sahil bandında renkli görüntüler oluşturdu. Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri ve öğretmenler de tura katılanlara refakat etti. Aliağa Belediyesine ait bir ambulans da bisikletçilere tur boyunca eşlik etti.

BAŞKAN OĞUZ: “TEMİZ ÇEVRE, SAĞLIKLI YAŞAM VE ÖZGÜRLÜK İÇİN BİSİKLET”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Cumhuriyet’in anlamına uygun etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Cumhuriyet demek, Özgürlük demektir. Bugünkü Özgürlüğümüzü Başta büyük Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatanlara borçluyuz. Bugün, Cumhuriyetimiz için; Temiz bir çevre, Sağlıklı Yaşam ve özgürlük için Bisiklete bindik. Etkinliğimize binlerce öğrencimiz ve vatandaşımızın katılımından büyük mutluluk duyduk. Böyle bir coşkuyu uzun süredir görmemiştik. Tüm Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder