24 Ekim 2013 Perşembe

Kış turizmi devleri EMITT'te boy gösteriyor

Avusturya, Alpleri ve muhteşem kış turizmi tesisleriyle EMITT'te yer almaya hazırlanıyor
Kış turizmini markalaştırmak için bu yıl yeni bir salon açan EMITT Fuarı'na dünya kış turizminin devleri büyük ilgi gösteriyor. Muhteşem Alpleri, kayak tesisleri ve otelleriyle Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen kış turizmi ülkelerinden Avusturya, kış turizmindeki engin deneyimini
EMITT ile paylaşıyor.


30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP’ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'in mevcut salonlara ek olarak kış turizmine özel bir salon ayırmasının ardından, dünya kış turizminin önde gelen ülkeleri ve merkezleri rotayı 2014 EMITT Fuarı'na çevirmiş bulunuyor. Türkiye'nin kış turizminde sahip olduğu yüksek potansiyele vurgu yapan ve çalışmalarıyla EMITT'in kış turizmi projesine geniş destek sağlayan Avusturya Ticaret Müşavirliği işbirliğiyle dünyanın en eski kış turizmi ülkesi Avusturya'nın engin tecrübesi fuara taşınıyor.    

2014 EMITT Fuarı'na katılan sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerin bu yıl Türkiye ve dünyanın iddialı kış turizmi merkezlerini de yakından tanıma fırsatı bulacağını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, özel salon tahsisinin ardından dünya kış turizmi devlerinden Avusturya'nın fuara katılarak verdiği desteğin EMITT ve Türkiye için çok değerli olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin kış turizmi tanıtımı için büyük fırsat
Türkiye'nin Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’ta hızla gelişen kış turizmi merkezleri ve tesislerinin tanıtımı için 2014 EMITT Fuarı'nın büyük bir fırsat olacağını dile getiren Aydın, dünyanın önde gelen kış turizmi merkezlerinden aşağı kalmayan Türkiye kış turizmi imkanlarının bu yıl dünya çapında görücüye çıkacağının altını çiziyor.

Türk turizminde deniz, kum, güneş anlayışının kırılma aşamasında olduğunu belirten Aydın, coğrafi güzellikler ve gelişmiş altyapı imkanlarıyla Türkiye'nin kış turizmi bakımından da büyük fırsatları barındıran ülkelerin başında geldiğine vurgu yapıyor.

Avusturya kış turizminden 10 milyar dolar kazanıyor
Avusturya'nın dünyanın en eski kış turizmi ülkesi olduğunu ifade eden Aydın, her yıl milyonlarca turistin kayak için Avusturya'yı tercih ettiğini ve ülkenin kış turizminden yılda 10 milyar dolar gelir elde ettiğini kaydediyor. Türkiye'nin sahip olduğu kış turizmi potansiyelinin Avusturya seviyesinde olduğunu belirten Aydın, kış turizmi merkezlerimizin sağlam bir altyapıya ve eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu, doğru tanıtım stratejileriyle kış turizmde birkaç yıl içinde büyük bir patlama yaşanmasının mümkün olduğunun altını çiziyor.

2014 EMITT Fuarı'nda kış turizmine ayrılan özel salonda dünyanın önde gelen kış turizmi merkezleriyle Türkiye'nin kış merkezlerinin bir arada bulunmasının da büyük avantaj olacağına dikkat çeken Aydın, fuar boyunca dünyanın 70 ülkesinden gelen binlerce turizm profesyonelinin Türkiye'nin kış turizmi imkanlarını yakından tanıma fırsatı bulacağını da sözlerine ekliyor.

EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager - Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC, 2009 yılında Ekin Fuar A.Ş. ortakları arasına katıldı. www.emittistanbul.com

ITE Group PLC: ITE Group PLC, hızlı gelişen ve gelişmekte olan pazarlarda uluslararası fuarlar ve konferanslar düzenlenmektedir. Dünya genelinde 30 ofise sahip olan grup, her sene 16 ülkede 250’den fazla etkinlik gerçekleştirmektedir. ITE Group PLC; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye ve Hindistan’da seyahat fuarları ile faaliyet göstermektedir (Daha fazla bilgi için www.ite-exhibitions.com, www.travel-exhibitions.com).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder