27 Haziran 2014 Cuma

6 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI SULTANAHMET’TE KURULACAK

Fatih Belediyesi Ramazan ayını 6000 kişilik iftar sofrasıyla Sultanahmet Meydanı’nda karşılıyor. İlk iftar topu da Sultanahmet Meydanı’ndan patlatılacak.Fatih Belediyesi bu yılda ilk iftar topunu Sultanahmet Meydanı’ndan patlatacak. Selimiye Kışlası’ndan getirilen top Alman Çeşmesi ile Sultanahmet Tramvay Durağı arasına kurulacak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iftar vakti girdiğinde iftar topunun fitilini ateşleyecek.

6000 KİŞİLİK İFTAR SOFRALARI KURULACAK
İftar topunun patlaması ve Sultanahmet’teki camilerden yükselen ezan sesi ile Sultanahmet Meydanı’ndaki iftar sofralarında oruçlar açılacak. Fatih Belediyesi’nin Alman Çeşmesi ile Dikilitaş arasındaki alanda kuracağı iftar sofralarında toplam 6000 kişi Ramazan ayının ilk iftarının manevi bereketini paylaşacak.

İftar menüsü iftariyelik, çorba, etli yemek ve tatlıdan oluşuyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet Meydanı’ndaki iftar programında Ramazan ayının önemi ve bereketi İngilizce olarak turistlere anlatılacak.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla Sultanahmet Camii gölgesinde gerçekleşecek iftar programımızda siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.
PROGRAM

Tarih     :28 Haziran 2014-Cumartesi
Saat       :20.49
Yer         :Sultanahmet Meydanı- Alman Çeşmesi ile Dikilitaş Arası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder