22 Haziran 2014 Pazar

Gazella Turizm, Şeker Bayramı’na özel 7 farklı tur seçeneği sunuyor



En şeker bayram tatilleri Gazella Turizm’de!
Özgün ve konforlu seyahat arayışındaki gezginlerle birlikte dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, 26 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Rusya’nın Beyaz Geceleri’nden Afrika’nın yabani bozkırlarına, İzlanda’nın buz göllerinden Bosna Hersek-Karadağ’ın tarihi yapıtlarına uzanan Şeker Bayramı’na özel yedi farklı tur seçeneğiyle gezginlerin yanında.  


26 - 30 Temmuz: Rusya'da Beyaz Geceler
Yaz mevsiminde kararmak bilmeyen bir gökyüzünün altında Moskova ve St. Petersburg’un muhteşem saraylarını, meydanlarını ve gece hayatını keşfetmek ister misiniz? Gazella Turizm, Dostoyevski’nin ünlü romanına ismini veren Beyaz Geceler’i yaşamak isteyen gezginleri 26-30 Temmuz’da Rusya’ya bekliyor. Haziran ayı boyunca süren Beyaz Geceler’de dünyanın dört bir yanından gelen turistler sayesinde bu iki görkemli şehrin geceleri de gündüzleri gibi hareketli geçiyor; sayısız etkinlik, Rusya’yı bir karnaval ülkesine dönüştürüyor. Gezginler, Beyaz Geceler turunda Çarlık döneminde kışlık saray olarak kullanılan, Rembrandt, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Van Gogh, Raphael, Renoir ve Picasso gibi değerli ressamların eserlerinin sergilendiği Hermitaj Müzesi’ni ziyaret ediyor; müzeden ya da bir sanat galerisinden farksız olan Moskova metrosunda ülkeyi keşfediyor. Yazar Puşkin'in eğitim gördüğü okula ev sahipliği yapan Çar Kasabası ve Katerina Sarayı, ünlü şair Nazım Hikmet’in mozolesine ev sahipliği yapan Novodevici Manastırı, Moskova’nın sembolü olan ve eski bir savunma kalesi olarak da kullanılmış Kremlin Sarayı, bir zamanlar en önemli buyrukların duyurulduğu ve şehrin kalbi sayılan Kızıl Meydan ve St. Petersburg-Moskova arasındaki unutulmaz tren yolculuğu, bu turun en ilgi çekici noktalarından yalnızca bazıları. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil 1300 avro.

26 - 30 Temmuz: Temel fotoğraf eğitimli Bosna-Karadağ turu
Bosna Hersek – Karadağ turu, Gazella Turizm’in kültür turlarını seven ve fotoğrafa yeni başlayanlar için düzenlediği özel eğitmenli turlardan biri. 26-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu tur, Komünist dönemin ve “büyük ağabey” Yugoslavya’nın yıkılması sonucu paramparça olmuş bir ülkenin küllerinden doğan küçük kardeşlerini, Bosna Hersek ve Karadağ'ı kapsıyor. Yugoslavya İç Savaşı’nın derin izlerini hala taşıyan Bosna Hersek ve doğal güzellikleri ile gezginleri büyüleyen Karadağ, bu turda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mostar, Budva ve Kotor'u da yanına alarak gezginler için unutulmayacak fotoğraf kareleri oluşturuyor. Karadağ’ın bağımsızlık sembolü olan Locven Dağı’nın ve Avrupa jet sosyetesinin uğrak yeri olan Kotor Körfezi’nin sunduğu nefes kesen manzalar, 15. yüzyıldan itibaren Osmanlı eserleriyle donatılmış Bosna Hersek’in isimleri tanıdık yapıtları ve tadları tanıdık yemekleri gezginleri bekliyor. Aynı zamanda klasik bir kursta 4-6 hafta kadar süren bir temel fotoğraf eğitimi, bu tur sayesinde 5 günde tamamlanabiliyor ve edinilen temel bilgiler, daha sonra kolaylıkla pratikle geliştirilebiliyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil  880 avro.


26 Temmuz - 1 Ağustos: Kenya’da Büyük Göç
Şeker Bayramı turlarının en ilgi çekici olanlarından biri de, Afrika’nın vahşi yaşamını gözlemleme fırsatı bulacağınız Kenya’da Büyük Göç. 4x4 araçlar ile yapılacak olan Kenya'da Büyük Göç turu macera tutkunu gezginleri bekliyor. Afrika bozkırlarının derinliklerinde doğanın tüm seslerini dinleyerek vahşi yaşamın kalbine inmek isteyenler, bazen tek bir leoparın peşinde iz sürerken yol üzerinde kalabalık bir fil sürüsüyle karşılaşacak, bazen de özel lodge’larda günbatımını izlemenin keyfini yaşadıktan sonra gece yırtıcılarının sesleri eşliğinde uykuya dalacaklar. Pembe flamingolara ev sahipliği yapan Nakuru Gölü ve fauna çeşitliliğiyle ünlü Kilimanjaro Dağı’nın eteklerine kurulu Amboseli Ulusal Parkı’ndan geleneksel yaşamlarını hala sürdüren Masai yerlilerinin köylerine ve başkent Nairobi’deki panoramik şehir turuna uzanan müthiş bir Afrika deneyimi, farklı kültürleri keşfetmek isteyen gezginleri bekliyor. Birçok belgeselin çekildiği, doğal hayatın en iyi gözlemlendiği yerlerden biri olan Masai Mara Ulusal Parkı ise Kenya'da Büyük Göç turunun yıldızı. Göçün en iyi izlendiği tarihlere denk gelen bu dönem, aynı zamanda Kenya'da gecelerin serin, gün içindeki ortalama sıcaklığın ise 26 derece olduğu en uygun seyahat zamanlamalarından biridir. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil, 2340 avro.

26 - 31 Temmuz 2014: İskoçya
Heybetli dağların arasına kurulmuş gizemli şatoları ve dünya mirası listesine alınmış birçok tarihi binası ile gezginlere masalsı bir seyahat vaat eden İskoçya, gezginleri, pastoral yaşamın moderniteyle buluştuğu benzersiz bir deneyim yaşamaya davet ediyor.  Temmuz ve Ağustos aylarında en iyi zamanlarını yaşayan İskoçya’nın en büyük şehri olan Glasgow’da başlayan tur, yüzyıllar boyu sayısız edebiyat eserine ve belgesellere konu olmuş efsanevi Ness Gölü Canavarı’na ve bol Oscar ödüllü Cesuryürek filmindeki İskoç Bağımsızlık Savaşları’na ev sahipliği yapan Loch Ness’e uzanıyor. İskoçya’ya özgü dünyaca ünlü içecekler ve yemekler ile zenginleşen tur, orduları, hanedanları ve kraliyet mücevherleriyle ünlü Edinburgh, Stirling ve Blair Kaleleri’nin ihtişamıyla son buluyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil, 1590 avro.


26 Temmuz - 2 Ağustos: Uzun pozlama ve manzara fotoğrafları için İzlanda
Ateş ve buz ülkesi İzlanda, kayaların kenarında ve buz dağlarının çevresinde yürüyüş yapmanın ve fotoğraf çekmenin tadına varmak isteyen gezginleri bekliyor. Gazelle Turizm’in foto-safari turlarından biri olan İzlanda turu, fotoğrafçılara ve doğa tutkunlarına gayzerlerin oluştuğu bölgede, görkemli doğa harikalarının eşliğinde nefes kesici bir foto-safari vaat ediyor. Buz gölleriyle sarmalanan İzlanda, gezginlerin rotasını yerden gökyüzüne fışkıran gayzerlerin, heybetiyle büyüleyen şeffaf buzulların ve alabildiğine güçlü akan yüksek şelalelerin arasından geçiriyor. 1360 metre yükseklikteki Langjokoll Buzulu, yağmur sularının turkuaz göl yüzeyiyle buluştuğu Viti Krateri ve 118 metre yükseklikten akan Hengifoss Şelalesi, doğa sporlarına düşkün olan gezginler ve fotoğrafçılar için rotaya ekleniyor. Doğa fotoğrafçılığı için eşsiz bir dokuya ve dünyanın en ilginç volkanik yeryüzü yapısına sahip olan İzlanda, uzun pozlama ve manzara fotoğrafları çekmek isteyen gezginler için bulunmaz bir fırsat. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil 2390 avro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder