19 Haziran 2014 Perşembe

Şeker Bayramı'nda Prag ve Amsterdam sizi çağırıyor!


Bu yıl bayram tatilinin hafta içine denk gelmesi ve döviz kurlarında yaşanan düşüş, tatilcileri yurtdışına yönlendirdi. Prag, Amsterdam, Roma, Paris ve Balkan ülkeleri en çok talep gören destinasyonlar arasında yer alıyor. Tatil.com, Şeker Bayramı'na özel 3 gece/4 günlük Prag ve Amsterdam turlarıyla yıl boyunca tatil özlemi çekenlere “yaz tatiline giriş” fırsatı sunuyor.


Metglobal bünyesinde faaliyet gösteren ve “yurt içi/yurt dışı otel, uçak, kişiye özel ve grup tur paketleri için en iyi fiyat garantisiyle anında rezervasyon yapılabilen Tatil.com, 26-29 Temmuz tarihleri arasında Prag ve Amsterdam seçenekleri sunuyor.

Bir kent müzesi: Prag
Bir masal kentini andıran atmosferiyle Orta Avrupa'nın merkezinde bir mücevher gibi parlayan Çek Cumhuriyeti'nin tılsımlı başkenti Prag, bu bayramda da ziyaretçilerini büyülemek için sahip olduğu tüm hünerleri sergileyecek ve bir kent müzesi olarak tarihsel, toplumsal ve kültürel birikimini ziyaretçilerine aktaracak. Hüznün, aşkın ve sokak müziğinin şehri olarak anılan Prag, aynı zamanda dünyaca ünlü yazar Franz Kafka'nın da doğup büyüdüğü, aşk-nefret karışımı bir duyguyla bağlı olduğu ve eserlerine hayat verdiği şehir.

Yedi tepenin üzerine kurulmuş olan Vltava Nehri'nin kollarının geçtiği bu güzel kente düzenlenen tur, Franz Kafka`nın evinin bulunduğu Altın Sokak ile birlikte Hradchany Kalesi'nden Smetana Tiyatrosu'na kadar uzanıyor. Dinlenme, alışveriş ve serbest zaman imkanı tanıyan turda, Yemekli Orta Çağ Gecesi, Çek Cumhuriyeti'nin kaplıcalarıyla ünlü şehri Karlovy Vary ve Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla dünyaya yeniden gözlerini açan Almanya'nın Dresden şehri, ekstra turlar arasında yerini alıyor. 26-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek turun fiyatı 459 avro'dur.

Özgürlükler Şehri: Amsterdam
Sahip olduğu sayısız su kanalıyla “Kuzeyin Venedik'i” ilan edilen Hollanda'nın başkenti Amsterdam, Şeker Bayramı'nın en keyifli rotalarından biri. Benzersiz bir toplumsal hoşgörüye ve kültürel çeşitliliğe sahip olan Amsterdam, halkının genlerine işlemiş bir geleneğin, yani denizin ve denizcilik kültürünün de etkisiyle her zaman farklı olana kapılarını açmış, özgürlüklerin savunucusu bir şehir olarak ün salmıştır.  Üçte biri su ve etrafı göllerle kaplı olan şehir, bisikletlileri, 50'yi aşkın müzesi, eşsiz su kanalları ve şehri birbirine bağlayan muhteşem köprüleriyle ünlüdür. Şehir, aynı zamanda, dünyanın en sevilen günlük yazarlarından olan Anne Frank'ın ve ailesinin, II. Dünya Savaşı sırasında yaşadıkları dramın merkezi olarak hafızalara kazınmıştır.

Kalabalık ve hareketli meydanlarıyla her daim canlı kalan Amsterdam'a yapılacak tur,  dinlenme, alışveriş ve serbest zaman için bolca vakit ayırıyor. Ekstra turlar arasında ise, eski bir balıkçı kasabası olan Volendam ve beş farklı kısa şehir gezisini içeren Grand Holland yer alıyor. 26-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek turun fiyatı 499 avro'dur.

Tatil.com, aynı zamanda, Şeker Bayramı süresince Yunanistan, İtalya, Paris, Prag, Balkanlar gibi yakın coğrafyalara ve Güney Afrika, Phuket, Bangkok, Hong-Kong, İskandinavya gibi uzak rotalara da sıradışı turlar düzenliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder