12 Haziran 2014 Perşembe

ARAYIN VASITA İSTEYİN SERVİSİ 40 YAŞINDA


1974 yılında Koç Grubu bünyesinde 9 araçlık bir portföyle ülkemizdeki ilk araç kiralama hizmetini başlatan Avis Türkiye, bugün 3’ü yurtdışında olmak üzere toplam 84 ofisi ve 30 bin araçlık parkıyla hizmet sunuyor.
Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen toplantıda konuşma yapan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Avis’in Türkiye’de geçen 40 yılının aynı zamanda ülkemiz için araç kiralama sektörünün de tarihi olduğunu belirtti. “Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un ileri görüşlü yaklaşımları sayesinde, tıpkı Otokoç Otomotiv ile otomotiv sektörünün temellerinin atılması gibi, Avis markası da araç kiralama sektörünün hikâyesini başlatmıştır.” diyen Özdemir şöyle devam etti: “İlk günden beri Avis, ülkemizde sektörün jenerik markası haline gelmiştir. Geliştirdiği ilk ve öncü uygulamalarla rakipleri tarafından izlenen ve sektöre yön veren Avis bu sorumlulukla ve Koç Topluluğu’nun “Müşteri Velinimetimizdir” felsefesi ile 40 yıldır müşterilerine değer katarak zirve yolculuğunu sürdürüyor.


Bizleri 40 yıldır zirvede tutan tüm müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve sermayedarlarımıza en içten teşekkürlerimizi iletiyorum.” Avis’in gelecek stratejilerini de değerlendiren Özdemir “4 ülkede 30.000 araç ile pazar lideri olarak hizmet veriyoruz. Hedefimiz faaliyet gösterdiğimiz her coğrafyada liderliğimizi sürekli kılmak. Azerbaycan, K.Irak ve Kazakistan’ın ardından yeni yurtdışı açılımları da gerçekleştireceğiz. Coğrafi yaygınlığımızı her yıl yeni 5 ofis açarak arttıracağız ve tüm yeni hava limanlarında yer alacağız. Artan müşteri beklentilerini karşılamak için saatlik araç kiralama modeli gibi yeni ürünler sunacağız. 5 yıllık dönemde her yıl ortalama 475 milyon dolarlık yatırım yaparak 30 bin araçtan 71 bin araç parkına ulaşacağız.” dedi.


Avis 40 yılda sektörün kilometre taşlarını döşedi
Avis’in Türkiye’deki 40 yılını Türkiye ekonomisinin penceresinden değerlendiren Avis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ise, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde yalnızca 9 araçla başlayan araç kiralama sektörünün bugün ulaştığı büyüklüğün kendilerini gururlandırdığını ifade etti. 40 yılda sektördeki onlarca yeniliğe imza attıklarını belirten Ekici, “İlk uluslararası rezervasyon sisteminden ilk şoförlü araca, ilk uzun dönemli kiralama hizmetinden ilk havayolu işbirliğine kadar sektörü şekillendiren pek çok yeniliğin öncülüğünü yaptık. Koç Grubu’nun gücü ve desteğiyle Avis Türkiye diğer ülkelerdeki uygulamalar arasında her zaman bir başarı örneği olmaya devam etti. Her zaman önceliğimiz müşterilerimizin güvenliği ve memnuniyeti oldu. Bunun için her yıl yüksek miktarlarda yatırımlar yaparak en yeni, en son model ve konforlu araçları filomuza katmaya devam ettik. 40 yıl zarfında sektörün gelişmesi için çeşitli stratejik işbirliklerine imza atarak, son 10 yılda 60 bin adet araç ile 2 milyar TL yatırım yaptık. 9 adet Anadol araç ile 40 yıl önce temellerini attığımız sektör şu anda 12 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı.” dedi.

40. yıla özel 40 araç 40 gün boyunca 40 kişiye 40 TL
Avis 40. yılını özel bir kampanya ile de kutluyor. 40 gün boyunca 40 kişiye 40 aracın 40 TL olacağı kampanya Haziran ayında başlayacak. Sosyal medya aracılığıyla duyurulacak kampanyanın yanı sıra Avis müşterilerini 40. yıla özel keyifli facebook uygulamaları da bekliyor.


Başarısını Ödüllerle Taçlandırdı
Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini her zaman en ön planda tutan Avis 2013 yılında aldığı ödüllerle de başarısını pekiştirdi. Bağlı bulunduğu Avis EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde, Avis Türkiye 2013 yılında da müşteri memnuniyeti sıralamasında “Avrupa Birincisi” seçilerek aynı kategorideki başarısını 7. yılında da sürdürmüş oldu. Yine Avis, EMEA Bölgesi tarafından “Yılın En Başarılı Lisansiye Ülkesi” ödülüne 3. kez layık görüldü. Dünya Seyahat Ödülleri’nde “En İyi Araç Kiralama Şirketi”; Skalite Ödülleri’nde ise yine yılın “En İyi Araç Kiralama Şirketi” unvanına layık görülerek Türk turizminin Oscar’ı olarak kabul edilen Skalite Ödülü’nü dördüncü kez kazanmış oldu.

40 yıl önce 40 yıl sonra…
1974 yılında 39 milyon nüfusa sahip olan Türkiye’de motorlu kara taşıt sayısı 648 bin, bin kişiye düşen araç sayısı ise 16 adetti. 2014 yılında ise 75 milyon kişinin yaşadığı Türkiye’de 18 milyon kara taşıtı bulunuyor. Bin kişiye düşen araç sayısının 240’a ve araç kiralama aktif büyüklüğü de 12 milyar TL’ye ulaştı. 40 yıl önce 7 Ağustos 1974 tarihinde Elmadağ’da açılan ilk ofiste 9 adet Anadol otomobille yolculuğuna başlayan Avis, sektörün bugünlere gelmesinde büyük rol oynadı.

40. yılında Avis yeni logosuyla daha dinamik…
Avis, 40. yılında logosunu da yeniledi. İlk günkü dinamizmini yansıtmayı amaçlayan yeni logoda markanın rengi daha koyu bir kırmızı ton ile değişirken, italik olan yazım biçimi de artık düz olarak kullanılmaya başlandı. Tüm Avis ofislerinde başlayan logo değişiminin yaz sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder