12 Haziran 2014 Perşembe

Tur operatörleri yasası hâlâ çıkarılamadı

Club İremtur Yönetim Kurulu üyesi Yetkincan Erdogan; Öncelikle, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında tam üyeliği hedef alan müzakerelerin ve ekonomide istikrarın devam etmesi ,yatırım yapılabilir ülkeler arasında gösteriliyor olmamız Türk turizminde doping etkisi yaratıyor.

Biz esasen operatörüz, ama Tur operatörleri yasası hâlâ çıkarılamadı. Avrupa'daki tur operatörlerinin işi paket ürünleri hazırlamak, acentaların işi de onları satmak. Onlar satış yapmıyor, operasyonel çalışıyorlar. Avrupa'da tur operatörlerini destekleyen finans kuruluşları var.

Aramızdaki bu farklılığın bilincinde olmayan tüketicinin ürün seçiminde değil de ürünü satan acente konusunda bilinçli olması bile sektörü  daha ileriye taşıyacağı bir gerçek.Türk turizminin doğru bilinen yanlışlarını ve yapılması gerekenleri kamuoyuna anlatmamız gerekiyor.Turizm, artık kendi insanımıza tatil imkânını araştırıp, erken rezervasyonla toplu seyahat etmeyi, önceden plan yapıp öğreten sektör haline geldi.

Türkiye,  sosyo-ekonomik açıdan da turizm sektörünü birbirine bağlıyor. Çünkü Antakyalı ile Trabzonluyu, Karslı ile İstanbullu'yu aynı uçakta tatile gönderiyorsunuz.İremtur'da, sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında, 2 kültür turuna katılan konuklara; 2014 yılı yaz sezonu boyunca, kültür turlarında veya otel rezervasyonunda, ek olarak % 10 indirim fırsatı sunmakta olup, ayrıca, gruplara çok özel indirim imkânı da bulunmaktadır.
Bugüne kadar ilklerin öncüsü olan İremtur'un, mevcut kültür turları dışında; şimdiye kadar yapılmamış turları organize etmek için çalışmaları tüm hızla devam etmektedir.

Türkiye'nin, 12 ayı kapsayan çok zengin turizm çeşidinin olduğunu vurgulayan Clubİremtur Yönetim Kurulu üyesi YetkinCan Erdoğan, "Ülkemizin, tarihi, kültürü, doğası, sahip olduğu turizm tesisleri, misafirperverliği ve iklimiyle dünyanın sayılı cennet ülkelerinden biri olduğunu ne yazık ki yurtdışına ülke olarak tam anlamıyla anlatamıyoruz. Türkiye, Deniz-güneş-kum turizminin yanında , Tarih-kültür, toplantı-kongre, golf, inanç, sağlık, dağcılık, kış turizmi,paraşüt ,dalış gibi farklı kitlelere hitap eden çok yönlü bir yelpazeye sahip .
 İremtur olarak, yurt dışı misyonumuz her mevsim,  tüm turizm çeşidine sahip olan Türkiye’nin dünyadaki herkesin hayalindeki tatille buluşturabileceği bir ülke olduğunu anlatmaktır. Belirtmek isterim ki; Türk turizminde unutulan alternatif turizm ,Sayın Bakanlığımızın programına alınarak desteklenmelidir.

Örneğin bu sene organize edeceğimiz Rafting,  Diving Holidays in Kaş –Turkey 2014 gibi hazırladığımız Kültür Turları Programlarımız ile Ülkemizin zenginliklerini ve sahip olduğu potansiyelini yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtacağız. Ülkemiz; güzel tesisleri, misafirperverliği, kaliteli hizmet anlayışı ve uygun fiyat politikasıyla, dünya turizminde cazibe merkezi olma yolunda ilerlemeye devam edecektir "diye konuştu.
Geçen yıllarda yaz satışlarının yüzde 50’sini, erken rezervasyondan aldıklarını belirten Erdoğan,  birkaç yıldır uygulanmakta olan erken rezervasyon kampanyasına, önümüzdeki  yıllarda  beklenenin üzerinde talep geleceğini ve talebin her geçen yıl katlanarak artacağını söyledi.

Kampanya kapsamında yerli turistin avantajlarına değinen YetkinCan Erdoğan, “Yüzde 20 ile yüzde 25’e varan indirim ve anlaşmalı olunan bankalardan taksit imkanları sunulmaktadır” diye konuştu..“Club İremtur olarak,  bugüne kadar binlerce tatilcinin  tatilini organize ettik. Bu yıl ise 100 binin üzerindeki kişinin yurt içi-yurt dışı tatilini organize etmeyi planlıyoruz.  Aramıza katılan yeni ekip arkadaşlarımızla club İremTur u eski günlerine taşıyacağız .

Önümüzdeki Yıllar Projeler Yılı Olacak ;
2014  yılının projesinin ilk olacağını ve altyapısı tamamlanan projelerin bir bir kamuoyuna açıklanacağını ifade eden YetkinCan Erdoğan, “Club İremtur Ailesi için, misafirlerimizin memnuniyeti ilk sırada gelir.
47 yıllık geçmişe sahibiz, bu bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Sektörümüzde ülkemizdeki tur operatörleri arasında ISO 9001: 2000 Kalite Belgesi’ni ilk biz aldık. Misafirlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Club İremtur’u tercih eden yerli ve yabancı konuklarımıza; beklentilerinin ötesinde en iyi hizmeti sunabilmek için, ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz.

Müşteri odaklı sunduğumuz hizmetlerimizi, yeni projeler ile taçlandırmaya devam edeceğiz.
Mesela, 55 yaş üzerinde tatile gidenler için ‘2’nci Bahar Tatil Kampanyası’nı başlatacağız. www.ikincibahartatil.com adlı internet sitesinin hazırlıkları devam etmekte olup bu siteyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz” .Proje kapsamında, Akdeniz Bölgesi’nde 40’a yakın otel ile işbirliği yapıyoruz ve yüzde 35’e varan indirim uygulayacağız.

Önümüzdeki günlerde , ‘’www.clubiremtur.com.tr ‘’ internet sitemizde, ön ödemesiz otel çıkışında ücretini ödeyeceği ‘Online Rezervasyon’ projesini hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda dünya tatil rezervasyonlarında, online rezervasyonun neredeyse yüzde 60’ı geçeceği dikkate alındığında, gerek acentalarımızın gerekse otellerimizin bilgi teknoloji altyapılarını geliştirmeleri önemli bir hale gelmektedir” .
Club İremtur olarak, 2014-15 yıllarında, Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’dan 70 bin turisti Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz.

Club İremtur Yönetim Kurulu üyesi Yetkincan Erdogan,
“Club İremtur, ağırlıklı olarak yurtdışına yerli turist götürüyordu. İçinde bulunduğumuz yıl yaklaşık 10 bin Türk turisti, Avrupa ülkeleri ve uzak doğuya götürmeyi, yurtdışından da ülkemize 35 bin turisti değişik aktivasyonlara getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için dünyanın önde gelen operatörleri ile  işbirliği çalışmalarımız olacak .

İnancım o ki bu yıl turizmde  güzel bir yıl olacaktır. ClubİremTur olarak müşteri bazında geçen seneki rakamlarını geçmeyi hedefliyoruz.. Olumsuz bir hadise olmadığı takdirde, turizmde verimli bir yıl geçireceğiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder