20 Haziran 2014 Cuma

Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum’u, yurt dışında Roma’yı tercih ediyor



Ramazan Bayramı’nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık izinlerini de kullanarak tatili uzatması, tatil satışlarını artırdı. Tatil Sepeti verilerine göre, sıcak yaz günlerine denk gelen bayram tatili için tatilciler geçen sene olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da Bodrum’u tercih ediyor. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, haziran ayına oranla temmuz ayı için Ege Bölgesi’ndeki tatil yörelerine olan talebin yüzde 22 artış gösterdiğini söyledi. Yurt dışına gidecek kişilerin ise tercihlerini Roma, Paris, Nice, Barcelona gibi destinasyonlardan yana kullandıklarını belirtti. Bu sene talep gören sürpriz bir destinasyonun da Pekin olduğunu vurguladı.

Yazın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan Bayramı’nda tatile gitmeyi düşünenler tercihlerini Ege Bölgesi’nden yana kullanıyor. tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Ramazan Bayramı’nın sıcak günlere denk geleceğinden dolayı tatilcilerin Antalya yerine Bodrum, Kuşadası ve Çeşme gibi destinasyonlara yöneleceğini söyleyerek, satışların da bu doğrultuda yüksek bir artış gösterdiğini belirtti. Mayıs ve haziran ayları için en çok tercih edilen tatil destinasyonunun Antalya olduğunu, temmuz ayı için ise Antalya’nın hükümdarlığını Ege’ye bıraktığını vurguladı. tatilsepeti.com’un verilerine göre, haziran ayına oranla temmuz ayı için Ege Bölgesi’ndeki tatil yörelerine olan talep yüzde 22 artış gösterdi. Karayal, Ege’deki tatil bölgelerinde günlük ortalama kişi başı konaklama miktarının 100 TL olduğunu, şu anki satışlara bakıldığında tatilcilerin 5 günlük tatili tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Tatil Sepeti verilerine göre, Ramazan Bayramı’na denk gelen dönemde yurt dışına tatile gidecek olan kişiler ise İspanya, Fransa ve İtalya’yı tercih ediyor. tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Ramazan Bayramı tatili için yurt dışı turlarını tercih edenlerin sayısında yüksek artışlar olduğunu söyleyerek, haziran ayına oranla temmuz ayı için yurt dışı turlara talebin yüzde 17 arttığını vurguladı. Bu destinasyonlarda yapılacak 7 günlük bir tatilin kişi başı bedelinin ise ortalama 300-1000 Euro arasında değiştiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder