1 Haziran 2014 Pazar

TABA/AmCham “Ekim Alptekin ile devam” dedi



Türkiye ile ABD arasındaki ticaretin gelişmesinde etkin rol oynayan Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin 28. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu Genel Kurul sonucunda, Genel Başkan Ekim Alptekin üyeler tarafından bir kez daha aynı görev için seçildi. Genel Kurul’da Büyükelçi Namık Tan da Türk Amerikan ilişkilerini ve bu ilişkilerde TABA/AmCham’in önemli rolünü konu alan bir konuşma yaptı.

31.05.2014 - Türkiye’de Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) yeni yönetim kurulunu belirlemek üzere dün seçime gitti. Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, TABA/AmCham Genel Başkanı Ekim Alptekin, iki yıl süreyle daha genel başkanlık yapmak üzere seçildi.

TABA/AmCham Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem’in açılış konuşması ile başlayan genel kurul toplantısında seçime geçilmeden önce üyelerle geçmiş dönem faaliyetlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Genel Başkan Ekim Alptekin ikinci kez aynı görev için seçilmesinin ardından genel kurulda şunları dile getirdi: “Tüm üyelerimize katılımından ve ekibimle bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim. İkinci dönemimizde de Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler derinleştirmek ve çeşitlendirmek, TTIP gibi konuları gündemde tutmak konusunda çalışmalarımızı yoğun olarak sürdüreceğiz.”

Büyükelçi Namık Tan konuk konuşmacı
Ankara Şube Başkanı Yasemin Erkut ile geçtiğimiz günlerde yapılan seçimler neticesinde ikinci dönem başkanlık görevini yürütecek olan İzmir Şube Başkanı Mehmet Güran ve Çukurova Şube Başkanı Gökhan Gökten’in de hazır bulunduğu genel kurul toplantısında Büyükelçi Namık Tan da misafir konuşmacı olarak yer aldı.
Genel Kurul’da yapılan oylama ile TABA/AmCham üyeliğine seçilen Büyükelçi Namık Tan Türk Amerikan ticari ilişkilerine katkısından dolayı TABA/AmCham’in önemli misyonuna değinerek “ABD ekonomisi ilerleyen dönemlerde de dünyaya yön vermeye devam edecektir. Bu nedenle ticari ilişkilerin sürdürülmesi ve dostluk seviyesine taşınması gittikçe önem taşımaktadır. Güçlü ve doğru adımlar atan, fırsatları zamanında etkin şekilde değerlendirecek TABA/AmCham gibi sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacımız var. Bu anlamda Genel Başkan Ekim Alptekin ve ekibinin özverili çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyorum” diye konuştu.

Amerika ile ticari faaliyetleri bulunan ve sektöründe lider konumunda olan pek çok firmayı çatısı altında buluşturan TABA/Amcham’in üyeleri arasında Motorola, General Electric, Honeywell, AES gibi dünyanın önemli Amerikan şirketlerinin yanı sıra ABD ile ticari ilişkileri olan Turkcell, Çalık Holding, Erdem Holding gibi önde gelen Türk şirketleri de bulunuyor. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri, Haysiyet Divanı asil ve yedek üyeleri ile Yüksek İstişare Kurulu'nun asil ve yedek üyeleri seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder