3 Haziran 2014 Salı

ÜNÜ TÜM DÜNYAYA YAYILAN MUCİZE KİNOA, ŞİMDİ İOKİ’DE



İoki, yaza özel hazırladığı az kalorili ama bol lezzetli mönüsündeki İnka efsanesi “Kinoa” bitkisi ve “Kepekli Pirinç”ten yapılan suşilerin yanına şimdi Sashimi Kinoa Salad ve Somon Kinoa Tartar’ı da ekledi.


Amerika’dan popüler olduktan sonra ünü tüm dünyaya yayılan Kinoa şimdi Türkiye’de! İlk restoranını 2011 yılında İstinye’de açtıktan sonra İokiAsia olarak ikinci şubesini Kandilli’de hizmete sokan İoki, bahar aylarına özel olarak hazırladığı “az kalorili” çok özel kinoalı menüsü ile bahara merhaba dedi.


Japon Master Şef Keizo Okita’nın bu az kalorili mönüye eklediği son lezzetler ise somon, ton balığı, avokado, pişmiş kinoa, salatalık ve maruldan oluşan “Sashimi Kinoa Salad”  ve somon, kinoa, kabak, domates, avokado ve somon tartar sostan oluşan “Somon Kinoa Tartar” oldu.ABD’de Hollywood yıldızlarının popüler şeflerinden olan Okita, İoki’de klasik Uzakdoğu mutfağının yanı sıra, başta suşiler olmak üzere kendine özgü pek çok şaşırtıcı lezzete imza atıyor. Türkiye’de ilk kez yapılan ve “Kinoa” ve “Kepekli Pirinç” ile yapılan suşileri tadabileceğiniz İoki, geleneksel Japon mutfağını Türk ve Peru lezzetleriyle harmanlarken, hayranlarını değişik lezzetlerle şaşırtmayı da başarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder