22 Mart 2015 Pazar

Anadolunun Yeni Trendi Malatya , Kemaliye , Divriği ve Elazığ

GEZGİNDAMAKLAR 3 GÜNLÜK 1 MAYIS TATİLİNDE
Yüce dağların arasında bir vadide kurulu Erzincan’a bağlı bir ilçe Eğin. Sonradan ismi Atatürk’e ithafen Kemaliye olmuş. Keban baraj gölünün komşusu olan bu ilçe doğası, zengin kültürü ve karakteristik evleri ile efsanevi Vali Recep Yazıcıoğlu’nun üstün çabaları sonucunda şimdi turizm gündeminde kendine has bir yer edinmiş durumda.Bu programda Kemaliye’nin yanı sıra Malatya, Divriği ve Elazığ da ziyaret edilecek. Öte yandan Dünya sanat tarihinde önemli bir yer alan Unesco ödüllü Selçuklu eseri Ulu Cami ve Şifahanesi bu programı daha da cazip kılan bir başka unsur olarak ayrıca öne çıkmakta.


Malatya’dan başlayacak ve iki gece Kemaliye’de konaklama yapılacak olan bu turda Dünyanın en eski sarayını barındıran Aslantepe ve Eski Malatya (Battalgazi), Kemaliye yolundaki Yeşilyurt Köyü ve müzesi de bulunan bir Alevi köyü olan Ocak Köyü gezilecek. Vali Yazıcıoğlu’nun yaptırdığı köprüden geçilerek tekne ile Karanlık Kanyon gezisi yapılacak,Ödüllü Doğa Tarihi Müzesi gezilecek, Divriği’de Unesco ödüllü Selçuklu eseri Ulu Cami ve Şifahanesi tanınacak. Sırakonak köyü ve Ahmet Kutsi Tecer’in “Orda bir köy var uzakta” şiirini yazdığı ve doğduğu köy olan Apcaağa Köyü’ne gidilecek.


Kemaliye’nin tanınmasında tarihi Taşdibi mahallesi, Seyit Ali parkı, Mani yolu, Zincirli kaya, Lökhane, Medrese ve Değirmen gibi önemli yapıtlar ziyaret edilecek Lökhane’de yöresel ürünlerden alışveriş yaparken “Bebik Kahveleri” yudumlanacak. ve Elaziğ’a geçilecek
Elazığ’da geçmişi Paleolitik Çağlar’a dayanan Harput’a çıkılacak, Harput Kalesi, Ulu Camii, Harput Müzesi’ ve Harput kadar eski Buzluk Mağarası ziyaret edilecek.
Turun sonunda Elazığ Havaalanı’na transfer olacak ve İstanbul’a doğru yola çıkılacak.

Bu geziye katılan GezginDamaklar  Malatya’da alacakları enfes bir yöresel kahvaltıdan başka  Ayran Çorbası, Kara Kavurma, İçli Köfte, Sırın, Zeytinyağlı Sarma, Lobik Çorbası, Kör Dolma, Çökelik Piyazı, Mercimek Pilavı, Pestil Çullaması, Yöresel Peynir tabağı, Etli Divriği Pilavı, Gendirme, Analı Kızlı Köfte, Özel Kağıt Kebabı, İç Pilav, Kayısı Tatlısı, Üzüm Hoşafı, Fırın Sütlaç, gibi yöresel lezzetlerle tanışma fırsatını bulacaklar.Sadece 20 kişinin katılabileceği 01 - 03 Mayıs 2015 tarihlerinde uçakla yapılacak 3 gün / 2 gecelik  bu paket turun fiyatı; Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere ... TL’den itibaren
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90



                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder