18 Mart 2015 Çarşamba

Aile Şirketinde 2’ci Kuşağı Profesyonel Olarak Gör, Şirketini Geleceğe Taşı!

AL Danışmanlık Genel Müdürü, Marka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, aile şirketlerinin güçlü bekası için şirkette görev alacak 2’ci kuşakların hazırlanması gerektiğini söyledi. Şirketin omurgası ve iş süreçlerinin anlatılması noktasında, 2’ci kuşağın yetiştirilmesi gerektiğinin anlatan Ayşen Laçinel, 5 öneride bulunarak, şunları belirtti:


1-Başarılı şirket sahipleri; iş sınırları içinde çocuklarını sadece şirket çalışanı olarak görmeyi başarmalıdır.
2-Çocuklar, tanımlı bir görevle, yöneticilerine raporlayarak yetiştirilmelidir.
3-Başarısız şirketlerde, gençlerin genellikle sırtlarını babalarına dayamış oldukları bir yapı dikkat çekmektedir. Eğer bir patron, çocuğunu şirketini ileriye taşıyacak bir yönetici profili olarak görebiliyorsa, o zaman o şirkette taşlar gerçekten yerine oturuyor.
4-Başarılı şirketler, çocuklarını profesyonel olarak görebildikleri için başarılı oluyorlar. Başarılı şirketlerde, çocuklar en tepeden başlamak yerine, şirketin bütün proseslerini öğrenebilecekleri bir statüyle işe başlıyorlar.
5-Patron; çocuklarını her aşamada deneyim sahibi olmak üzere görevlendiriyor; yöneticilerinden de onları yetiştirmelerini, yönetmelerini istiyor ve takip ediyor.

Patronun, sırf kendi çocuğu olduğun için deneyimi olmadan en tepe noktalarda görev ve yetki vermemesi gerektiğinin altını çizen Ayşen Laçinel, “Bu durum, hem şirkete, hem gençlere yapılan büyük bir haksızlık oluyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder