12 Mart 2015 Perşembe

İspanya’da Las Fallas Festivali İle Baharın Gelişini Kutlayın

Gezonline Las Fallas Festivali’ni Öneriyor
Yeni yerler keşfetmeyi, farklı kültürler tanımayı seven gezi severlere Gezonline farklı tur alternatifleri sunuyor.Hem gezip hem de eğlenmeyi seven, Mart ayında farklı bir etkinlik arayan gezi tutkunlarına İspanya’nın Valancia şehrinde düzenlenen dünyaca ünlü Las Fallas Festivali’ni öneriyor.


Her yıl Mart ayında, bu yıl 15-19 Mart 2015 tarihleri arasında İspanya’nın Valancia şehrinde gerçekleşen dünyaca ünlü Las Fallas Festivali, yüzyıllardır Valancia halkı tarafından devam ettirilen bir gelenek.  Festivalin çıkış noktasına ait çok farklı hikayeler olsa da hikayenin temelinde yerel halkın baharın gelişini kutlaması yer alıyor. Festivalle ilgili en yaygın hikaye ise, Valancia’lı marangozları kışın atölyelerinde çalışırken mumlarını asmak için kullandıkları ‘parot’ adı verilen tahtaları baharın gelişiyle yakmaları olarak biliniyor. Festivale ismini veren “Fallas” kukla anlamına geliyor. Festivalde her sokağın kendine ait bir kuklası bulunuyor. Bu kuklalar her yıl belirlenen temaya göre dönemin ünlü siyasetçileri, sanatçısını veya popüler konuları temsil edebiliyor ve çoğu kukla mizah içeriyor. Festival boyunca sergilenen bu tasarım harikası kuklalar ise festival sonunda gelenek gereği yakılıyor.


4 gün boyunca tam bir açık hava tiyatrosuna dönüşen şehirde, farklı sokaklarda eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Maketlerin fantastik dünyasında kaybolmak isteyen gezi tutkunlarının yoğun ilgisini gören bu görsel şölene dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçiler akın ediyor. Yurt içi ve yurt dışı 125 bin farklı otel seçeneği sunan Gezonline ile sizde bu festivalde bulunmak için yerinizi www.gezonline.com web sitesinden online olarak ayırtın. Müzik, eğlence ve görsel şölene şahit olurken baharın gelişini ayrı bir keyifle kutlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder