20 Mart 2015 Cuma

GÜNEŞİN BATTIĞI ÜLKE: FAS

Kızıldan Beyaza Renklerin ve Sessizliğin Ülkesini Gezonline ile Keşfedin
Bahar ayları yaklaşıyor. Gezonline; soğuk, yorucu kış aylarının ardından ılıman ülkelerde baharı karşılamak isteyen gezi severleri Kuzey Afrika’nın gizemini keşfetmeye davet ediyor. Keyifli bir tatil yapmak, oryantal ve otantik yerleri keşfetmeyi seven gezginlere gizemli bir atmosfer yaşatıyor.


Hem Akdeniz’e, hem de Atlas Okyanusu’na kıyısı olan bir ülke Fas.  Ülkenin bir tarafında dağların zirveleri bembeyaz karlarla kaplı iken,  Büyük Sahra Çölü’nde sıcağın etkisi hiç bitmiyor. İspanya ile Celebitarık Boğazı’yla ayrılan, büyüleyici şehirlerinin sahip olduğu tarihi eserleriyle adından sıkça söz ettiren Kuzey Afrika ülkesi… Çoğunluk Berberi ve Araplardan oluşsa da halk kendine güneşin battığı yer anlamına gelen ‘Mağribi’ diyor.


Unesco’nun Dünya Mirasları Listesi’ne 6 yer ile girmeyi başaran Fas; renkli ve gizemli şehirlerinde, masalsı bir dünya ile günümüz modern yaşamını bir arada barındırıyor. Tarihi oldukça eskilere dayanan başkent Rabat; her noktasında farklı bir tarihi dokunun işlendiği dar sokakları, eski yapıları ve hisarlarıyla turistleri etkisi altına alıyor. Filmlere konu olan dünyaca ünlü Kazablanka şehri ise, oryantal yaşamın yoğun olarak hissedildiği Fas’ın modern yüzünü tüm dünyaya sergiliyor. Dünyanın en büyük dini yapılarından biri olan ve 210 metre yüksekliğindeki minareye sahip Hassan 2 Camii de dünyaca ünlü bu şehirde bulunuyor. Kızıl şehir olarak bilinen Marakeş; kentin ana meydanı Djemaa el Fna’da  (Kıyamet Meydanı) yılan oynatıcılar, falcılar, seyyar satıcılar ve çalgıcılar gibi Fas kültürünü yansıtan her ayrıntıyı barındırıyor. Kuzey Afrika’nın en iyi korunmuş Roma kalıntısı olarak kabul edilen; mozaikleri, kemerleri ve tapınak kalıntılarıyla meşhur Volubilis antik kenti Fas’ta görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Yurt içi ve yurt dışı 125 bin farklı otel seçeneği sunan Gezonline ile siz de bu renkli ve gizemli ülkede bulunmak için yerinizi www.gezonline.com web sitesinden online olarak ayırtın. Gezonline’a özel otel fiyatlarıyla dünya şehirlerini ziyaret etmek için geç kalmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder