11 Mart 2015 Çarşamba

Okullarda Virüslere Nano Kalkanı!

NanoClear AG ‘Hijyenik Okullar Projesi’ başlattı. İlk uygulaması İzmir ve Manisa’daki anaokullarında başlatılan projede, eğitim kurumları nano teknoloji ile bakteri ve virüslerden arındırılarak üç ay süreyle antibakteriyel hale getiriliyor. Hedef, okullarda tam hijyen sağlarken aynı zamanda bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan devamsızlıkların önüne geçebilmek.
Dünyanın en saf nano gümüş dezenfektanı NanoClear AG ile okullara virüs kalkanı geliyor! NanoClear AG tarafından geliştirilen ‘Hijyenik Okullar Projesi’ kapsamında başta anaokullar olmak üzere eğitim kurumları bakteri ve virüslerden arındırılarak üç ay süre ile antibakteriyel hale getiriliyor.


Projenin ilk adımı olarak NanoClear AG ekibi tarafından İzmir’de bulunan Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Anaokulu, Manisa’daki Hedef Kolejleri Anaokulu, İngiliz Kültür Anaokulu ve Kelebekler Diyarı Anaokulu’nda antibakteriyel uygulama yapıldı, tüm yüzeyler üç ay süre ile bakteri ve virüslerden arındırıldı.Hijyenik Okullar Projesi’nin içeriği hakkında bilgi veren NanoClear AG Ege Bölgesi Proje Sorumlusu Barbaros Cankaragöz, ilk aşamada 100 okulu dezenfekte etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bulaşıcı hastalık riskinin fazla olması nedeniyle özellikle anaokulu ve kreşlere öncelik verdik. Ayrıca dezenfekte edilen okullara NanoClear AG sertifikası vererek hijyen standartlarını tescillendiriyoruz” dedi.


Hijyen eğitimi
Proje kapsamında okulları dezenfekte ederken aynı zamanda süpürmek, sıraları ve masaları silmek gibi mevcut temizleme yöntemlerinin, etil alkol gibi temizlik maddelerinin kısa süreli hijyen sağladığı gibi ayrıntılı eğitimlerin de verildiğini vurgulayan Cankaragöz, “Bu eğitimler sırasında dezenfeksiyon ile temizlik arasındaki farklar da işleniyor. Temizliğin bakteriyel ve virüsidal anlamda hastalıklara bir dereceye kadar etkili olabildiği ve mutlaka yüksek standartlarda dezenfeksiyonun yapılması gerektiği anlatılıyor” açıklamasını yaptı.Cankaragöz, proje ile hedeflerinin okulları nano teknoloji  sayesinde uzun süreli hijyenik hale getirerek, kanserojen etkisi yüksek temizleyicilerin kullanım sıklığını azaltmak, bazı aylarda hastalıklar nedeniyle okullarda yüzde 20’lere ulaşan devamsızlığı azaltmak, ilaç ve tedavi giderlerini düşürerek ekonomiye katkıda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder