10 Mart 2015 Salı

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN “DÜNYADAKİ YERİM”

AREL Kolejinde düzenlenen harita yarışması ödül töreni öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.
AREL Kolejinde, Uluslararası Kartografya Birliği’nin düzenlemiş olduğu “Dünya’daki Yerim” temalı harita yarışmasına katılımı çoğaltmak, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisler Odası ve Mekânsal Bilişim İnisiyatifi’nin desteği ile öğrenenlerin yaratıcılığını harekete geçirerek, yeryüzü, çevremiz ve dünya algıları konusunda farkındalık oluşturmak ve coğrafya bilimine ilgiyi arttırmak amacıyla harita yarışması düzenledi.


İstanbul ili genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki tüm öğrencilerin katıldıkları yarışmada çocuklar hayal güçlerini, yaşadıkları çevreyi, nasıl bir dünyada ve o dünyanın neresinde olduklarını tüm yaratıcılıkları ile sergilediler. Yaşadıkları dünyaya dair verdikleri mesaj, ortaya koydukları harita içeriği ve yaratıcılıkları jüri üyeleri ve izleyenlerden büyük alkış aldı.
Yarışmada dereceye giren ilk dört eser Türkiye Seçici Kurulu tarafından değerlendirilmek üzere Ankara’da gerçekleşecek olan ulusal yarışmaya gönderilecek. Ulusal seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda da seçilen eserler ülkemizi temsilen bu yıl Rio De Janeiro-Brezilya’da düzenlenecek olan Uluslararası Kartefrofya Konferansı’nda (International Cartographic Conference-ICC) gerçekleştirilecek olan harita yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder