20 Mart 2015 Cuma

Özcan Yurdalan ile Yazarıyla Geziler turlarının ikinci durağı Mardin – Midyat

Foto-Safari, Sınır ve Zaman Tanımayan Gezginler gibi her geçen gün içeriği zenginleştirilen özel ve konsept turlarıyla öne çıkan Gazella Turizm, bu kez Yazarıyla Geziler konsepti çerçevesinde, 10-12 Nisan tarihleri arasında seyahatlerini yazarak ve fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek isteyen gezginler ile birlikte, dinlerin ve dillerin buluşma noktası olan Mardin-Midyat bölgesini keşfe çıkıyor.


Pek çok farklı ilgi alanına hitap eden konsept turlar ile yola çıkan Gazella Turizm, 10-12 Nisan’da Gezi Yazarı Özcan Yurdalan önderliğinde rotasını Mardin-Midyat’a çeviriyor. Sokağın ritmini ve renklerini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek ve seyahat deneyimlerini kaleme alarak unutulmaz anlarını daha fazla kişiyle paylaşmak isteyen gezginlere hitap eden Yazarıyla Geziler, katılımcıları Özcan Yurdalan’ın paylaşacağı sadeleştirilmiş yazma yöntemleri ve yaratıcı ifade teknikleriyle tanıştıracak.


Katılımcılar, seyahat boyunca yaşadıklarını, gözlemlerini ve çağrışımlarla zenginleştirdikleri yorumlarını gezi yazısı formunda yeniden üretecekler. Tur, gün sonunda çekilen fotoğrafların katılımcılarla birlikte değerlendirildiği atölyeler, yazma ve fotoğraf çekme teknikleriyle de desteklenecek.


Seyahati kültürel bir faaliyet olarak değerlendirenlerin katıldığı Yazarıyla Geziler’in ikinci durağı olan Mardin-Midyat da, eski İpek Yolu’nun üzerinde bulunan bu bölgede her katılımcının kendi yolculuğunu yapabilmesine imkân sağlamayı amaçlıyor.


Mardin-Midyat turunda gezginleri neler bekliyor?
Midyat turu: 5.yy’dan 18.yy’a kadar çeşitli değişimler geçiren Deyrül Zaferan Manastırı, Ulucami Çarşısı, Postane, Kent Müzesi, Zinciriye ve Meslek Lisesi
Midyat turu gezi ve fotoğraf atölyesi kapsamında değerlendirmeler
Geleneksel Midyat mutfağını yansıtan yöresel akşam yemeği ve gece yürüyüşü
Mardin turu: Kasımiye Medresesi ve panoramik eski kent dokusunda fotoğrafçılık
Geleneksel Mardin mutfağını yansıtan yöresel öğle yemeği
Mardin turu gezi ve fotoğraf atölyesi kapsamında değerlendirmeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder