16 Mart 2015 Pazartesi

Raffles İstanbul Hotel, Skal İstanbul Üyelerini Ağırladı

Skal İstanbul Kulübü Üyeleri, Raffles İstanbul Hotel'de Buluştu
Skal İstanbul Kulübü üyeleri, Raffles İstanbul Hotel'de gerçekleştirilen Mart ayı yemekli toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Feza Solaklar, son dönemde Türkiye'de yaşanan sosyopolitik gelişmelere dikkat çekti.


Skal İstanbul Kulübü'nün Mart ayı yemekli toplantısı Raffles İstanbul Hotel'de otelde gerçekleştirildi. Yoğun katılım olan toplantıda konuşma yapan Skal İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı andı. Feza Solaklar, "Berkin Elvan'ın ölümünün üzerine tam bir sene geçti. Ve o dönemde polisin göstericilere karşı gösterdiği tavrın hiç değişmediğini gördük" dedi. Özgecan Aslan'ın da katledilişine değinen Solaklar, Türkiye'de kadınlara yapılan zulme dikkat çekti. Feza Solaklar, "Herkes sokaklara döküldü. Ancak bu da hiçbir şeyi değiştirmedi. Hala kadınlar  öldürülmeye devam ediyor. Cumhuriyet Türkiye'sinin kadını yücelten ve kadına erkek ile eşit roller biçen politikalarından geriye düştüğümüz bugünlerde kadınlar sadece cinsiyetleri nedeniyle haksızlıklara, çeşitli engellemelere, şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor" diye konuştu.


Feza Solaklar, son dönemde Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler içinse şunları söyledi: "İç güvenlik yasa tasarısının maddelerinin yarısı, hiçbir protestoya aldırmadan Meclis'ten geçirildi. Bu süreçte Meclis'te yaşananlar ile bizi temsil edenlerin seviyesinin ne kadar düşük olduğunu fark ettik. Başkanlık sistemi tartışmaları hala devam ediyor. Merkez Bankası polemiği ile dolar'da ciddi artışlar oldu. Genç işsizliği yüzde 20'leri geçti. 2015 için turizm göstergeleri bu yıl sadece ayakta kalabilme ve pozisyonumuzu koruyabilme çabası içinde olmamız gerektiğini, bundan fazla bir beklentimiz olmaması gerektiğini gösteriyor. Bu yüzden kreatif çözümlerle zorlukları aşmamız gereken bir dönemdeyiz. Sektör içinde birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bazı stratejiler geliştirmemiz gereken bir zamandayız."


2015 yılının ilk iki ayında İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6.9 arttığını belirten Solaklar, "Ancak İstanbul otelleri 2014 yılını ortalama oda fiyatlarında yüzde 10'luk bir düşüş ile kapattı" ifadelerini kullandı.


Feza Solaklar konuşmasının ardından Umut Çocukları Derneği'ne yaptıkları bağışı Dernek Başkanı Ferhat Şahin'e takdim etti.


Yeni katılan üyelerin yemin töreni de gerçekleştirildi.


Konak Hotel Savaş Gürsel ve Eşi için gurur günüydü.



Gürsel Ailesinin heyecanı her halinden anlaşılıyordu.Gürsel ailesinin kızları Skal İstanbul üyesi oldu.


Raffles İstanbul Hotel’in mutfak ekibi ile servis ekibi sahneye davet  edildi. Bugün  skal üyeleri için hazırlanan lezzetli yemekler  için  teşekkür edildi

SKAL İSTANBUL ÜYELERİNİN, RAFFLES İSTANBUL HOTEL'DEKİ TÜM RESİMLERİ



























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder