11 Mart 2015 Çarşamba

Japon Gıda Devleri JETRO Gıda Etkinliği İstanbul 2015"e Geliyor

Japon Gıda Devleri İstanbul'a Geliyor
Japonya'nın büyük gıda firmaları 18 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek "JETRO Gıda Etkinliği İstanbul 2015"e katılmak üzere İstanbul'a geliyor.Japonya'nın Türkiye ilgisi artarak devam ederken,  İstanbul önemli bir Japon etkinliğine ev sahipliğine hazırlanıyor. Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) ve Japonya Tarım, Ormancılık ve Su Ürünleri Bakanlığı desteği ile ülkenin önde gelen gıda markaları, ürünlerini İstanbul'da tanıtma fırsatını bulacaklar.


9 büyük Japon firması 18 Mart 2015 Çarşamba günü İstanbul’da Türkiye'nin önde gelen ithalatçı firmaları, restoranları ve Japon mutfağı ile yakından ilgilenenlerle buluşacak.18 Mart 2015 Çarşamba günü Movenpick Hotel Levent’te gerçekleştirilecek JETRO GIDA ETKİNLİĞİ İSTANBUL 2015'de, Ajinomoto, Gassan Shuzo, Gekkeikan Sake ve Kaneka gibi Japonya'nın önde gelen gıda firmaları, ürünlerini tanıtacak ve Türkiye’deki Japon mutfağı ve Japonya’dan Türkiye’ye direkt ihracat fırsatları hakkında görüşmeler yapacak. Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) İstanbul Ofisi Genel Müdürü Yasuyuki İSHİGA söz konusu etkinliğin iki ülke arasında uzun yıllara dayanan dostluğun ve son yıllarda artan ticari ilişkilerin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Tarımsal Ürünlerin Direkt İhracatı Önündeki Engeller Kalkıyor
Ishiga; " Japon firmaları ve buralarda çalışan Japon sayısına bağlı olarak, Türkiye'de  (özellikle büyük şehirlerde)  Japon restoranlarının sayısı ve faaliyetleri son yıllarda daha da arttı. Kısa süre önce Japonya'dan Türkiye'ye tarımsal ürünlerin direkt ihracatı önündeki engellerin birçoğunun da kaldırılması ile artık birçok tarım kaynaklı Japon gıda markası, Türkiye'ye direkt üreticisinden gelebilecek. Bu nedenle Japonya Tarım, Ormancılık ve Su Ürünleri Bakanlığı’nın desteği ile önemli bir etkinliğe imza atıp, ülkemizin en önemli gıda markalarını İstanbul'a getirerek, hem Türkiye'yi Japon firmalarına tanıtmak hem de burada yapacakları ticari işbirliklerinin önünü açmak istiyoruz" dedi.

Japon mutfağı sadece “suşi”den ibaret değil
Gerçekleşecek seminerler aracılığıyla Japon mutfağı ve ürünlerine ilişkin bilgilerin de verileceği Jetro Gıda Etkinliği’nde, tanıtılan ürünlerle yapılmış Japon yemekleri de ikram edilecek. Yasukuki Ishiga; “bu etkinlikle beraber hem Japon mutfağının yalnızca suşi’den ibaret olmadığına dikkat çekmek, hem de Japon ürünlerinin artık doğrudan Türkiye’de temin edilebileceğini duyurmak istiyoruz” diyerek Japonya ile işbirliği yapmak isteyen tüm ithalat firmalarını etkinliğe beklediklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder