22 Mart 2015 Pazar

Gezgindamaklar 3 Günlük 1 Mayıs Tatilinde Şanlıurfa Halfeti Gaziantep Turu

İnsanlık Tarihini Yeniden Değiştiren Topraklarda Güneşe Gömülenler Diyarı Göbeklitepe
İnsanlık tarihi hakkında bildiklerimizi yeniden düşünmemizi sağlayan ve İnşası Milattan önce 10.000 yılına uzanan Göbeklitepe İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski. Bu keşif daha şehir hayatına geçmemiş olduğu düşünülen avcı-toplayıcı toplumların tapınak inşa etmiş olduğunu gösteren ilk örnektir. Yerleşik hayata geçişi temsil eden kültür bitkisi buğdayın atasına da Göbeklitepe eteklerinde rastlanmıştır. Kazıyı yapan Dr. Klaus Schmidt, “Önce tapınak geldi, şehir sonradan geldi” demiştir.


Tur Şanlıurfa uçuşuyla başlayacak. Önce Göbekli Tepe kazıları ziyaret edilecek. Burada alınacak aydınlatıcı bilgilerden sonra Harran’a geçilecek ardından Şanlıurfa’da kentin önemli tüm tarihi yapıtları ziyaret edilecek ve Bedesten, Sipahi Pazarı, Gümrük Hanı gibi otantik çarşılar da gezildikten sonra konaklama Şanlıurfa’da yapılacak. Akşam Sıra Gecesi’nde GezginDamaklar yöresel müzik eşliğinde eğlenip hep birlikte halay çekerek etkileyici bir gece yaşayacaklar.


Turun devamında önce yol üzerindeki, siyah gülleri ve batık köyleriyle ünlenmiş Halfeti’de bir tekne gezisi yapılacak Rumkale ve Savaşan Köyü ziyaret edilecek. Sonra Birecik’te Kelaynak Kuşlarının barınakları görülecek, ardından ülkemizin en zengin mutfağına sahip Gaziantep’e ulaşılacak.
Bu şehrimizde geçecek süre içinde başta Zeugma Kültür Merkezi’ndeki mozaik eserler olmak üzere tüm kültürel varlıklar tanınacak, enfes yemeklerle damaklar şenlenecek, ünlü Tahmis Kahvesi’nde kahve veya Zahter çayı sonrasında Zincirli bedesten ve Elmacı Pazarında alışveriş yapma imkanı bulunacak.
Tur Gaziantep – İstanbul uçuşuyla sonlanacak.

Bu geziye katılan GezginDamaklar;
Zengin yöresel kahvaltıda bilinen çeşitlerin yanı sıra,  Ağzı açık, Ağzı yumuk, Semsek, ayrıca diğer yöre yemeklerinden Lebeni, Fındık Lahmacun,  Pide, İçli köfte, Çiğ Köfte, Karışık Kebap, Bostana, Urfa Kebabı, Çiğ Köfte, Kuşbaşı kebap, ,Simit veya Adana Kebap, Küşneme, Yuvalama, Gavurdağ Salatası, Ali Nazik, Haşhaş veya Patlıcan Kebap,  Kaymaklı Şıllık Tatlısı, Baklava. Künefe, Çay ve Mırra Kahvesi gibi enfes yöre lezzetlerinin tadına varacaklar.

Sadece 20 kişinin katılabileceği 01 – 03 Mayıs 2015 tarihlerinde uçakla yapılacak 3 Gün / 2vgecelik bu paket turun fiyatı; Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere ... TL’den itibaren

www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder