20 Mart 2015 Cuma

SINAV GEÇİŞİ

Lise hayatının sona erişi, meslek edinmenin ilk basamağı, daha çocukken başlayan “Büyüyünce ne olacaksın” sorusunun getirdiği Streste Son Nokta.. YGS! Açılımı “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” olan üniversite sınavlarının ilk aşaması; geçtiğimiz hafta tamamlandı.2010 yılından beri uygulanmakta olan YGS; üniversiteye girebilmek adına belirli bir oranda öneme sahip. YGS’den barajı geçen öğrenciler ikinci sınava giriş hakkı kazanırken bu esnada heyecan ve strese de kaldıkları yerden devam ediyorlar.


Medya’nın Sınav’ı
YGS; sadece öğrencilerin çevresinde popüler değil; alınan tedbirler, kopya iddiaları, ailelerin meraklı bekleyişi ve sınav günü telaşesi ile medyanın da öncelikli konuları arasında. Özellikle yıllar geçtikçe sınava gösterilen hassasiyetin derecesi artmakta. Ajans Press verilerine bakıldığında; 2013 yılının sınav döneminde 1170 habere sahip YGS; aynı zaman diliminde 2014’de 2 bin 440 haber ile anıldı. Son olarak 15 Mart’ta yapılan yükseköğretime geçiş sınavı ise 3 binin üzeri haberde yer almış durumda.

Online Sonuç
Üniversite sınavları yazılı, görsel, işitsel basında olduğu kadar on-line medyada da oldukça aktif. Yüzlerce web sitesinde sınav öncesi ve sonrası yer alan haberlerin yanı sıra; sosyal paylaşım sitelerinde YGS konusu trend topic olarak yer aldı. Son günlerde ise sosyal medyaya düşen bir sınav kitapçık fotoğrafı, kopya iddialarını gündeme getirirken, son sınav halen konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder