18 Mart 2015 Çarşamba

Henkel İlk Sürdürülebilirlik Hedeflerine Planlanandan Önce Ulaştı

Henkel, 24. Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınlandı
Henkel yayınladığı 2014 Sürdürülebilirlik Raporunda, şirketin 2014 yılında çevresel ve sosyal konularda kaydettiği gelişmelere yer verdi. Raporda tüm dünyadaki Henkel çalışanlarının sürece aktif katılımı ve şirketin 2030 sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kaydettiği gelişmelerin altı çiziliyor. Henkel İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Konseyi Başkanı Kathrin Menges, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Henkel’in sürdürülebilirlik stratejisi, beş ara dönem hedefimizden dördüne planlanandan önce ulaşmamızı sağlayarak son derece etkin olduğunu kanıtladı. Çalışanlarımız da bu başarıda kilit rol oynadı. Henkel olarak, şirketi daha da ileriye taşımak için çalışanlarımızın deneyim ve uzmanlıklarından yararlanmaya devam edeceğiz.” dedi.


2012 yılında kamuoyuna tanıtılan sürdürülebilirlik stratejisinin merkezinde uzun vadede “daha az tüketerek, daha fazlasını başarmak “ ve “kaynak verimliliğini 2030’a kadar üç katına çıkarmak” yer alıyor. Henkel, 2011-2015 yılları arasındaki beş yıl için yarattığı değer ve ekolojik ayak izi arasındaki ilişkiyi yüzde 30 oranında artırmayı amaçlıyor.2014 sonu itibarıyla, Henkel enerji verimliliğini %20, su kullanımını %19, atık hacmini %18 (inşaat ve yıkıntı atıkları hariç %22) ve iş güvenliği performansını %25 artırarak önemli bir ilerleme kaydetti. Performansını 2015’te bir kez daha artırmayı amaçlayan şirket, 2020 yılına yönelik yeni ara hedefler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.


Henkel, sürdürülebilirlikte liderliği yalnızca bir sorumluluk olarak değil, aynı zamanda rekabet gücünü sürekli artırmak için de bir fırsat olarak görüyor. Sürdürülebilirlik stratejisinin uygulanması ise ürünler, iş ortakları ve çalışanlar olmak üzere üç stratejik unsura dayanıyor. Şirket daha fazla değer ile daha iyi performans sunan ve daha az çevresel ayak izine sahip ürünler geliştirmeye odaklanmış durumda. Henkel, iş ortakları ile birlikte, ürünlerini değer zincirinin tamamı boyunca sürekli olarak geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, aktif çalışan katılımı da Henkel’in iddialı 2030 hedefi açısından kilit öneme sahip bulunuyor.


2014’te yaygınlaştırılan bir diğer önemli program ise “Sürdürülebilirlik Elçileri” programı. “Sürdürülebilirlik Elçileri” programının amacı, hem çalışanların sürdürülebilirlik konusunu ayrıntılı şekilde anlamasını sağlamak hem de bu bilgiyi çalışma arkadaşlarına, tedarikçilere, müşterilere, tüketicilere ve öğrencilere aktarmalarını sağlamak. Programın uygulanmaya başlandığı Temmuz 2012’den bu yana 70 ülkeden 3,800’i aşkın Henkel çalışanı Sürdürülebilirlik Elçisi sıfatıyla 37 ülkeden 36.000’e yakın öğrenciye ulaştı.

Henkel’in sürdürülebilirlikteki başarıları 2014’te de devam ederken şirket ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik ölçümlerinde ve endekslerinde ilk sıralardaki yerini korudu. 2014 yılında bir kez daha Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerine girmeyi başaran Henkel, 1999 yılında kurulduğundan beri Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde sekiz yıl boyunca sektör lideri olarak yer aldı. Şirket ayrıca FTSE4Good Etik Endeksinde de 14 yıl arka arkaya yer aldı.

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel; Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 50.000 çalışanı bulunan Henkel, 2014 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro’luk satış ve 2,6 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder