22 Mart 2015 Pazar

Tadı Damaklarda Kalacak Bir Şanlıurfa, Gaziantep, Antakya Ve Adana

Kültür Ve Lezzetin Dört Köşesi
Bu turda gezginler yurdumuzun mutfaklarıyla öne çıkmış önemli dört kentini bir arada; bir yandan lezzetleriyle bir yandan da kültürel ve doğal varlıklarıyla inceleme fırsatını bulacaklar.


Tur Şanlıurfa uçuşuyla başlayacak. Önce Dünya insanlık tarihinde yeni çığır açan Göbekli Tepe kazıları ziyaret edilecek daha sonra tarihi Harran’a geçilecek, ardından Şanlıurfa’da kentin önemli tüm tarihi yapıtları ziyaret edilecek ve Bedesten, Sipahi Pazarı, Gümrük Hanı gibi otantik çarşılar da gezildikten sonra konaklama Şanlıurfa’da yapılacak. Akşam Sıra Gecesi’nde GezginDamaklar yöresel müzik eşliğinde eğlenip hep birlikte halay çekerek etkileyici bir gece yaşayacaklar.


Turun devamında önce yol üzerindeki, siyah gülleriyle de ünlenmiş Halfeti’de bir tekne gezisi yapılacak. Rumkale ve Savaşan Köyü ziyaret edilecek. Sonra Ülkemizin en zengin mutfağına sahip Gaziantep’e ulaşılacak.
Bu şehrimizde geçecek süre içinde başta Zeugma Kültür Merkezi’ndeki mozaik eserler olmak üzere tüm kültürel varlıklar tanınacak, enfes yemeklerle keyiflenilecek, Ünlü Tahmis Kahvesi’nde kahve veya Zahter çayı sonrasında Zincirli bedesten ve Elmacı Pazarında alışveriş yapma imkanı bulunacak.

Gaziantep’ten Antakya’ya doğru yol alınırken İslahiye’de Hitit döneminden kalma Yesemek Açık Hava Müzesi ziyaret edilecek. Daha sonra Antakya’ya varılacak. Ezan, Çan ve Hazan seslerinin bir arada duyulduğu bu kentimizde Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yanı sıra görülesi tüm mekanlar görülecek, tadılası tüm lezzetler tadılacak ve Uzun Çarşı’da nar ekşisi, peynir, defne sabunu gibi Antakya’ya özgü yöresel ürünlerden alışveriş yapma imkanı bulunacak. Bu arada sokak lezzetlerinden Yusuf Usta’nın Künefe’sinin ve de Affan Kahvesi’nde Haytalı’nın tadına varılacak.

Turun son gününde Atakya’nın Samandağı sayfiye yöresini, Türkiye’nin tek yerleşik Ermeni köyü olan Vakıflı köyünü, Çevlik sahilini ve çevredeki ören yerlerini tanıdıktan sonra bir başka lezzet kenti Adana’ya geçilecek, burada da  Kültür varlıklarını tanıdıktan sonra akşam yemeğinde GezginDamaklar’ı ülkemizin en çok tanınan kebaplarından biri olan enfes Adana Kebabı ziyafeti bekliyor olacak ve turun sonu gelecek.

Bu geziye katılan GezginDamaklar;
Zengin yöresel kahvaltıda bilinen çeşitlerin yanı sıra,  Ağzı açık, Ağzı yumuk, Semsek, ayrıca diğer yöre yemeklerinden Lebeni, Fındık Lahmacun,  Pide, İçli köfte, Çiğ Köfte, Karışık Kebap, Bostana, Urfa Kebabı, Çiğ Köfte, Kuşbaşı kebap, Simit veya Adana Kebap, Küşneme, Yuvalama, Gavurdağ Salatası, Ali Nazik, Börek, Oruk, Katıklı Ekmek, Humus, Cevizli Biber, Etli Yaprak Sarma, Aşur, Fettuş Abugannüç, Cevizli Biber, Zeytinyağlı Humus,  Sucuk Roll Şam Oruğu, Kıyma Kebap, Kuşbaşı Kebap,  Kaymaklı Şıllık Tatlısı, Kabak Tatlısı. Baklava. Künefe, Çay ve Mırra Kahvesi gibi enfes yöre lezzetlerinin tadına varacaklar.

Sadece 20 kişinin katılabileceği 23 -26 Nisan 2015 tarihlerinde uçakla yapılacak 4 Gün / 3 gecelik bu paket turun fiyatı; Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere ,,,,,TL’den itibaren

www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder