20 Mart 2015 Cuma

“Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” Sergisi MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı’nda

Anadolu topraklarının mirasını 21’inci yüzyıla taşıyan “Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” Sergisi, 18-21 Mart 2015 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından MITT Moskova 2015’de ziyaretçileriyle buluşacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” sergisi, 2014 yılında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) liderliğinde hayata geçmişti.  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ve proje destekçisi Anadolu Efes işbirliğiyle düzenlenen sergi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri-Darphane-i Amire Binası’nda sergilendikten sonra Ankara CerModern’de tarih ve kültür-sanat ziyaretçisiyle buluştu.


Anadolu coğrafyasının zengin kültür birikimlerinden özenle seçilen fotoğraflarla hazırlanan sergi dünya turizm fuarlarına da giderek, Türkiye’nin uluslararası tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Dünyanın önemli turizm fuarları arasında üst sıralarda yer alan ITB Berlin Turizm Fuarı 2015’ de Türkiye resmi tanıtım standında sergilenen ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE fotoğraf sergisi MITT Moskova’da 18-21 Mart 2015 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.


Sergide, Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca çeşitli uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’nun Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçte barındırdığı tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain Mağaraları’ndan Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler, fotoğraflar eşliğinde Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirası meraklılarıyla buluşuyor.
12 bin yıllık Anadolu tarihinin fotoğraflarla yansıtıldığı Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE Fotoğraf Sergisi, 18-21 Mart 2015 tarihleri arasında MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı’nda Türkiye resmi tanıtım standında ziyaretçileriyle buluşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder