18 Mart 2015 Çarşamba

Uluslararası Diyalog Ensütüsü (IDI) 21 Mayısta Dünya turizm için barış çağrısı yapacak

21 Mayıs'ta Çanakkalede Turizmde Barış Çağrısı
3 yıl önce Berlin'de Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Ensütüsü (IDI) 21 Mayısta Dünya turizm için  barış çağrısı yapacak.
Çanakkale de 1. dünya savaşının 100 yıl anma töreni vesilesi ile 'turizmin dünya barışına katkıları' konulu uluslar arası turizm ve diyalog zirvesi gerçekleştirelecek.


Eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wullf ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran'dan devlet ve belediye temsilcilerive turizmciler katılacak. Uluslararası Dialog Ensitüsü başkanı ve Gloria Otellerinin sahibi Nuri Özaltın basına yaptığı açıklamada : Biz turizmi öncelikle bir barış hareketi olarak görmek istiyoruz. Biz insanları din, dil, renk, kültür olarak ayırmadan hepsini aynı değer, sevgi ve saygı ile kuçaklamak istiyoruz. Anadolumuzun bu barış dolu şanlı topraklarında dünyada davet ettiğimiz tüm dostlarımız ile daha dost, daha arkadaş olarak sevgi içinde  yaşamak ve dünyayı bitlikte elele keşfetmek istiyoruz. Ayrıca dünya barışına olan katkısını dahada artırması için sporturizmine de geniş capta yatırm yaptığımı ictenlikle belirtmek isterim . dedi

Toplantıya büyük destek veren Alman Hiristiyan vakfı temsilcisi Prof. Dr. theol., Dr.phil. Peter Antes de : Turizm barış demektir bu barış ve diyalog zievesini çok öemsiyoruz ve harzaman diyalog ve barış düşüncelerinin yanında olacağız' dedi.Diyalog ensitüsün Genel Sekreteri ve Germanyfans Gmbh' nın sahıbi Hüseyin Baraner sözlerinde:  Barış ve insanlararası saygı turizmin değişmez anayasasıdır. Biz turizmi böyle anlıyoruz. Bunun için bu mesleği seçtik. Barış kenti Çanakkale'de tüm dünya turizmcileri ile elele kenetlenerek, hepberaber turizmde Barış  arzumuzu vurguluyacağız.Turizmde barış çağrısını bütün dünya duyacak. Bu çağrımıza ve zirvemize katılmak isteyenleri  Çanakkalede aramızda  görmek istiyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder