31 Mart 2015 Salı

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Açıldı

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı. Dış cephe mimarisi ve iç mekan konsepti Haliç'in tarihi dokusundan ilham alınarak çağdaş bir anlayışla tasarlanan, birçoğu Haliç kıyılarının panoramik manzarasına sahip 136 odası, gurme lezzetler sunan Pruva Swiss Grill restoranı, arındırıcı spa’sı Serenity Wellness Center ve 380 m2'lik Golden Horn Balo Salonu'nun da dahil olduğu son teknoloji ekipmanlarla donatılmış toplam 7 toplantı salonuyla Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San. Tic Ltd. Şti tarafından hayata geçirildi.


Tarihi Yarımada’nın kalbinde yer alan, Eski Kent bölgesine ve Haliç Kongre Merkezi’ne 10 dakika, Atatürk Uluslararası Havalimanı'na ise yalnızca 16 km uzaklıkta olan otel, hem E-5 hem de TEM otoyoluna bağlantısıyla şehrin önemli iş ve alışveriş merkezlerine kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un hizmete girmesi dolayısıyla Haliç’teki otelin muhteşem atmosferinde 31 Mart 2015, Salı günü bir basın toplantısı düzenlendi.



Toplantıda konuşan Mövenpick Hotels & Resorts Başkan ve CEO’su Jean Gabriel Pérès, “Türkiye iddialı bir gelecek vizyonuna sahip ve bu sebepten dolayı bu dinamik ülkede sürekli olarak yeni fırsatlar arıyoruz. Üst düzey bir otel yönetim şirketi olarak konumlandırdığımız İsviçre kökenli markamız, Türk misafirleriyle muhteşem bir uyum yakaladı ve Türkiye şirketimizin uluslararası platformda istikrarlı büyümesinde önemli bir rol oynuyor” dedi. Jean Gabriel Pérès, Haliç’in, sadece tarihi açıdan zenginliğiyle değil, aynı zamanda hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden misafirlere hitap eden merkezi konumuyla ön plana çıktığına dikkat çekerek, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un; ödüllerle dolu başarılı bir geçmişi bulunan Mövenpick Hotel Istanbul’dan sonra İstanbul’da ikinci, Ankara ve İzmir’le birlikte Türkiye’de dördüncü otelimiz olarak hizmete girmesinden gurur duyuyorum” diye konuştu.


Mövenpick Hotel Istanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach ise “Yeni otelimiz Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’da da, Türkiye’deki diğer Mövenpick Otelleri’nde olduğu gibi konuklarımızın beklentilerini aşmak, unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmak ve koşulsuz misafir memnuniyetini sağlamak için ekibimizdeki her üyenin ekstra özen göstereceğine dair taahhütümüzü yerine getireceğiz” dedi. Haliç'in tarihinden ve ruhundan ilham alınarak tasarlanan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’da İstanbul'un fethi sırasında Haliç'e çekilen zincirlerden ve Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı tarihine yön veren şehrin inanılmaz hikayesinden nüanslar taşıyan motifler dekorasyonun dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor.


Eşsiz Haliç manzarasına nazır jakuzi keyfi                                    
Siyah-beyaz liman fotoğraflarının ve tarihi haritaların duvarlarını süslediği 26 - 32 m2'lik ferah odalarının yanı sıra 7 adet süitin bulunduğu otelin tüm odalarında uydu kanallı 40 inç led TV, direkt hatlı telefon, kablosuz internet bağlantısı, çalışma masası, laptop büyüklüğünde elektronik kasa, minibar, kahve ve çay makinesi bulunuyor. Özel balkonlu Premium odalar Haliç manzarasına karşı günbatımı keyfi sunarken, balkonunda jakuzisi yer alan Golden Horn Süit ise konfor ve lüksü birarada yaşatıyor.


Gurme lezzetlerin yeni adresi
Pruva Swiss Grill Restaurant’ın açık mutfağında Başaşçı Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan Akdeniz mutfağından yaratıcı lezzetler, İsviçre klasikleri ve Türk spesiyalitelerinin farklı sunumları damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. 90’ı terasta, 146’sı içeride olmak üzere toplam 236 kişi kapasiteli Pruva Swiss Grill Restaurant’da ayrıca 20 kişiye kadar grupları ağırlayabilen özel bir yemek odası da bulunuyor. Lobby Lounge & Bar'da sunulan enfes kokteyller ise misafirlerin günün yorgunluğunu atmasına yardımcı oluyor.


 Balo Salonu’na asansörlü araç girişi
Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn aynı zamanda kurumsal etkinlikler, toplantı ve davetler için de ideal bir atmosfer sunuyor. Otelde, 380 metrekare büyüklüğünde 440 kişi kapasiteli Golden Horn Balo Salonu’nun yanı sıra büyüklükleri 23 ile 120 metrekare arasında değişen 6 adet toplantı salonu da bulunuyor. Asansörlü bir araç girişi ile içeriye direkt erişim sağlayan Golden Horn Balo Salonu, şehrin yeni lansman adresi olacak. Konferans salonları ve Balo Salonu’nda kullanılan ileri teknoloji otomasyon sistemi ses, ışık ve ekranın iPad üzerinden kontrol edilebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca otelin Wellness Centre'ı, son teknoloji kardiyovasküler aletlerin bulunduğu fitness salonu, Türk Hamamı, sauna, buhar odası, dinlenme alanı ve 2 adet masaj odası ile hizmet veriyor.


Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Neyran Tan, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn eşsiz olanakları, benzersiz tarihsel perspektifi, modern ambiyansı ve ilham veren mükemmel konumuyla İstanbul’u ziyaret edenler için konfor ve butik otel hizmetlerini birleştiren muhteşem bir kombinasyon sunuyor. Misafirlerimiz için hazırladığımız ayrıcalıklı hizmetlerimiz arasında tarihi yarımadayı keşfetmek isteyenler için bisiklet kiralama servisi ve otelin 10 kişilik teknesi ile Haliç kıyılarında özel turlar gerçekleştirme imkanı bulunuyor ” ifadelerini kullandı.



“Sürdürülebilir İnşaat Standartlarına Uygun”
Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San. Tic Ltd. Şti tarafından hayata geçirilmiştir. Akgel Gayrimenkul, Sururi Akgün’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, enerji, inşaat, yapı malzemeleri, ihracat, gayrimenkul geliştirme ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Akgün Grup’un ortak iştirakidir. Toplantıda bir konuşma yapan Akgel Gayrimenkul Ltd. Şti Yönetici Ortağı Volkan Öngel, portföylerinde bulunan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn'un turizm alanındaki en önemli yatırımları olduğunu belirterek, son zamanlarda kültür ve turizm vahasına dönüşen Haliç’te açtıkları yeni oteli Türkiye turizminin hizmetine sunmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Volkan Öngel, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, uluslararası sürdürülebilir inşaat standartlarına uygun olarak, son teknoloji enerji ve su tasarruf sistemlerinin yanı sıra geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak inşa edildi. Ahşap ve taş gibi doğal unsurların kullanımı ile yenilikçi tasarımımız sadece unutulmaz mimari bir uyum sağlamıyor, ayrıca otelin benzersiz tarihsel konumunu mükemmel tamamlıyor.”dedi.



“Haliç’te Farklı Yatırımlara İmza Atacağız”
Akgel Gayrimenkul yönetici ortaklarından Ferruh Akgün de “İstanbul’un cazibe bölgesi haline gelmeye başlayan tarihi semt Haliç’te 2015 yılı içinde farklı yatırımlar ve loft ofis mantığı ile projeler yapacağız. Kentsel dönüşüm alanları ile beraber gayrimenkul sektörü dışında da gelişme olanağı görülen yeni projelere imza atacağız” dedi.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn
Silahtarağa Caddesi, No:87, 34050, Eyüp, İstanbul, Türkiye
Tel: 0212 600 1 600, Faks: 0212 600 1 616
hotel.istanbul.goldenhorn@moevenpick.com
www.moevenpick-hotels.com/istanbul-golden-horn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder