13 Mart 2015 Cuma

Kutlu Tamay, Sağlık Turizmİnin Türkiye ve Ankara İçin Önemine Değindi

Ankara’ya ve Ankara’nın gelişimine gönül veren, ayrıca ANGİAD, TÜSİAV, EMSİAD, BİLMED gibi STK’lardan  ve Cemiyet hayatından tanıdığımız Kutlu Tamay son yıllarda trend olan Sağlık Turizmi konusuna ve Ankara için önemine değindi…


Sağlık Turizmi insanların sağlığına kavuşmak için yaşadığı ülkeden başka bir ülkeye tedavi olmak amacıyla seyahat etmesidir. Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşididir.

Türkiye sağlık alanında son on yılda reform niteliğinde gerçekleştirdiği iyileştirme ve düzenlemeler sayesinde dünya sağlık turizmi pazarından hak ettiği payı almaya adaydır. Dolayısıyla Ankara; yakınlarında bulunan Termal Tesislerin sayısı ve artan Özel Hastaneleri ile Sağlık Turizminden daha fazla bir pay almak durumundadır. Ankaralı STK’ların her platformda dile getirdiği  Ankara’ ya yapılan direkt uçuşların sayısının arttırılması konusu bu durumda daha fazla önem arz etmektedir.

Bu konu ile ilgili tüm birimler üzerine düşeni yapmalı, gereken tanıtım faaliyetleri, ARGE çalışmaları desteklenmelidir. Dünyadaki başarılı örnekler baz alınıp ülkemize uyarlanmalıdır.  Bu sayede ülkemize ve özellikle de Ankara’mıza ciddi oranda döviz girdisi yapılmış, aynı zamanda da  istihdam artışı sağlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder