17 Mart 2015 Salı

Müze Mağaza Zinciri BKG, Çanakkale’de 5 Yeni Satış Biriminin İşletmeciliğini Üstlendi

Çanakkale Müze Mağazaları BKG’ye Emanet
Yılsonuna kadar 117 şubeye ulaşmayı hedefleyen dünyanın en büyük müze mağaza zinciri BKG, yeni yapılan ihale ile Çanakkale’de beş yeni satış biriminin işletmeciliğini üstlendi. BKG, Türkiye tarihinin mihenk taşlarından birini oluşturan ve 2015’te 100. yıl dönümü karşılanacak olan Çanakkale Zaferi’ne ithafen hazırladığı ve tarihin izlerini taşıyan Gelibolu Koleksiyonu’nu ziyaretçileri ile buluşturuyor.


Kültürel mirasın yeniden keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren BKG, Türkiye genelinde açtığı müze mağazaları ile kültür turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. Çanakkale’de beş yeni müze mağazasının işletmeciliğini üstlenecek olan BKG, ayrıca hazırladığı Gelibolu Koleksiyonu ile zafer anılarını tasarımlarında yaşatıyor.


100’üncü Yılın Anısına; Gelibolu Koleksiyonu…
Dünya tarihinde derin izler bırakan ve bir dostluk hikâyesi ile son bulan Çanakkale Savaşı, Türk ve Anzak askerlerinin anısına BKG tarafından hazırlanan Gelibolu  Koleksiyonu’nda yeniden hayat buluyor.


I.Dünya Savaşı’nın kaderini etkileyen, Kurtuluş Savaşı’na ilham olan, Türkiye topraklarındaki ulusal bağımsızlık fikriyatını filizlendiren, acımasız savaş koşullarına inat uluslar arası dostluk bağları kuran Çanakkale cephesi ve bu cepheye ev sahipliği yapan Gelibolu Yarımadası desenli BKG’nin kültür ürünleri ile Türk ve Anzak askerlerinin dostluğu ilelebet yaşayacak.Kültürel simgeleri fonksiyonel ürünler ile bir araya getiren BKG, tasarımlarında, Çanakkale Zaferi’nin simgesi ‘Mehmetçiğe Saygı Anıtı’ ve ‘Tarihi Gelibolu Haritası’na yer veriyor. Oğlak derisi defterler, baskılı bez çantalar, farklı desen ve renklerde tişörtler, metal kupalar, bardak altları, magnetler, şapkalar ile zenginleşen Gelibolu Koleksiyonu’na, Çanakkale Müze Mağazaları’ndan ve www.muzedenhediye.com’dan ulaşılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder