18 Haziran 2015 Perşembe

Beypazarı Festivali Binlerce Konuğu Ağırladı

Ankara’ nın gözbebeği  Osmanlıdan günümüze her köşesinde tarihi yaşatan kültür, sanat ve turizm kenti  Beypazarı 22. Uluslararası Geleneksel Festivaliyle unutulmayacak karelere imza atıyor. 12 Haziran’ da başlayan 14 Haziran’ da sona eren festival Türkiye ve Dünya’dan binlerce misafiri ağırladı…


MUHTEŞEM AÇILIŞ
Görkemli Festival 3 gün önce Ankara’ dan hareket eden Deve Kervanının tarihi İpekyolu Kapıağzı Mevkiinde karşılanması ile start verdi. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Fazıl Can Korkut,Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Akay, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ak Parti Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz, Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı Alişan Zorlu, Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Balıkesir Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Ankara Milletvekili Adayı Adem Ceylan, Ankara Milletvekili Adayı Neslihan Cenk Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Behçet Uyanık ve festival katılımcılarının oluşturduğu kortej şehir merkezine yürüdü. Buradan tarihi Hırkatepe Köyü’ ne hareket edilerek Gazigündüzalp Türbesi ziyaret edildi. Mehteran konseri ile katılımcılara keyifli anlar yaşatılırken,Cuma namazı kılınması ve Güzdüzalp türbesine okunan duaların ardından Beypazarı’ na hareket edildi. 


Katılımcılara dağıtılan Havuç lokumu, Osmanlı Şerbeti, Gülsuyu gibi geleneksel ikramların ardından Kaymakamlık önünden Hanlarönü meydanına Mehteran takımı eşliğinde Dostluk Yürüyüşü gerçekleştirildi.  Ankara ‘Seymen Ekibi’ nin gösterileri festivalin ilk gününde konukları coştururken çeşitli il ve ilçelerin yöresel yemek ve sanat standları da göz doldurdu.Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirilen şiir dinletisinin ardından katılımcılara Atatürk Parkı Sahnesi’ nde Dilara ve Orkestra Curcuna, Kent Orkestrası ve Türk Halk Müziği Konserleriyle müzik dolu keyifli anlar yaşatıldı.Festivalin ilk günü TRT Müzik Gece Lambası Programının canlı yayının ardından Tahsin Taşkın’ ın talk şovuyla sona erdi.


ATA SPORLARIMIZ UNUTULMADI
22. Uluslararası Beypazarı Festivali 2. Gününde yoğun bir programla start aldı. Ata sporlarımızın unutulmadığı festivalde yağlı güreşlerde Güreş Ağalığını Tevfik Gümüş yaparken, Güreş müsabakasını kazanarak Başpehlivanlık ünvanını Tevfik Gümüş adına güreşen Mehmet Yeşilyeşils aldı. Geleneksel sporlarımızdan güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü. Katılımcılar Ankaralı Turgut’ un verdiği muhteşem konserle coşarken folklor ekiplerinin gösterileri festivali renklendirdi.  Beypazarı Festivali kültür mozaiği oluşturarak yabancı ülkelerden gelen halk dansları topluluklarına da ev sahipliği yaptı. Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan’ dan gelen halk dansları toplulukları gösterileriyle rengarenk görüntüler oluşturdu. Atatürk Parkı Sahnesi’ nde gerçekleştirilen Beygem  Gösterisi,  Buse ve Grup Nazende konseri,Türk Sanat Müziği konseri,Tahsin Taşkın Talk Show gösterisi, Veli Erdem Karaküllah Halk ve Trex Show’un ardında ikinci günde muhteşem bir finalle sona erdi.


İZEL VE KUTSİ RÜZGARI ESDİ..
Festivalin son günü Halk Evi Bahçesindeki kahvaltı ile açılış yapıldı. Belediye standlarının gezilmesinin ardından yine sevilen Ata sporlarımızdan Atıcılık müsabakaları start verildi.
Yurt dışından ve ülkemizden gelen folklor ekiplerinin halk dansları gösterileriyle devam eden programda Ahmet Özceyhan Olgunlaşma Enstitüsünün defileside yer aldı.Akşam programının açılışı ise Atatürk Sahnesinde eğlenceli Sıra Gecesi ile başladı.İbocan Konserinin ardından Goncagül Oyun Sahnesi ve Folklor ekipleri renkli gösterileriyle sahne aldı.Esra Bayar’ ın sunumuyla gerçekleşen  22. Uluslararası Beypazarı Festivalinin son gününde Recep Demirkaynak Talk Show Gösterisinin ardından Festivalin Büyük sürprizleri ünlü sanatçılar İzel ve Kutsi Şehir Stadyumunda konuklara konser verdi.Unutulmaz konserin ardından yapılan piyango çekilişi ile 1 kişiye son model bir otomobil, 1 kişiye ise devremülk hediye edilerek tamamlanan 22. Uluslararası Geleneksel Beypazarı Festivali hafızalara kazınacak unutulmaz karelerle final yaptı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder