22 Haziran 2015 Pazartesi

Mercedes-Benz Türk, İstanbul Müzik Festivali’ni 29 yıldır destekliyor

Dünyanın en saygın virtiözlerinden Christian Tetzlaff ve “Deutsche Kammerphilharmonie Bre-men”  Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle Aya İrini’de Mercedes-Benz Türk, sanatseverlere kültür ve sanat çalışmalarının seçkin örneklerinin sunulmasına ve Türkiye’nin ulusal, kültürel-sanatsal değerlerinin uluslararası düzeyde tanıtılmasına destek olmak amacıyla İstanbul Müzik Festivali’ni 29 yıldır aralıksız ola-rak destekliyor. Mercedes-Benz Türk, 1986 yılından bu yana destek verdiği İstanbul Müzik Festivali kapsamında, bu yıl da Deutsche Kammerphilharmonie Bremen’I ağırlıyor. Benzersiz yorumuyla dünyanın sayılı orkestraları arasında anılan Deutsche Kammerphilharmonie Bremen’in, 24 Haziran’da Aya İrini’de şef Paavo Järvi yöneti-minde vereceği konserde solist, keman virtiözü Christian Tetzlaff olacak.

Mercedes-Benz Türk, 43. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, klasik ve romantik repertuvarın en iyi yorumcuları olarak kabul edilen Deutsche Kammerphilharmonie Bremen Orkestrası’nı müzkseverlerle buluşturuyor. Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü, Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşecek konseri,  şef Paavo Järvi yönetecek. Müzik otoritelerinin  “halihazırda şef ile orkestra birlikteliğinin en başarılı örneğini oluşturuyorlar” şeklinde tanımladığı Paavo Järvi ve Deutsche Kammerphilharmonie Bremen’e konserde Johannes Brahms’ın unutulmaz eserlerini seslen-direcek. Bu efsane orkestraya keman virtiözlerinin ustalarından sayılan Christian Tetzlaff eşlik edecek. Genes: “İstanbul Müzik Festivali’nin parçası olmaktan mutluyuz”  1967 yılından bu yana ülkemizin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel gelişimine de destek ver-meyi kendine prensip edinen Mercedes-Benz Türk yıllardır sayısız ve çeşitli alanlarda etkinliğine sponsor oluyor. Aynı zamanda istikrarlı sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ülkemizin çağdaş gelece-ğine katkıda bulunuyor. Mercedes-Benz Türk, bu vizyon doğrultusunda 29 yıldır aralıksız olarak İs-tanbul Müzik Festivali’ni destekliyor. Festivalin en uzun soluklu sponsorlarından biri olduklarını belir-ten Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, sözlerine şöyle devam etti: “İstan-bul Müzik Festivali’ne 1986 yılında başlattığımız desteğimizi en ağır ekonomik kriz dönemlerinde dahi kesintisiz sürdürdük. Bu yıl da klasik müziğin en önemli orkestralarından biri olan Deutsche Kammerphilharmonie Bremen’i müzikseverlerle buluşturmaktan ve İstanbul Müzik Festivali’nin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.’ 

Deutsche Kammerphilharmonie Bremen 
Berrak, detaylı ve renkli icraları ile klasik ve romantik repertuvarın en iyi yorumcuları arasında göste-rilen Deutsche Kammerphilharmonie Bremen festivale, romantik müziğin yapıtaşları sayılan Brahms’ın eserlerine adanmış konserle konuk oluyor. Konserin solisti ise çalışındaki duygusal açıklık ve derin samimiyetle tüm dünyada dinleyicileri derinden etkileyen Alman keman virtüözü Christian Tetzlaff. Mükemmelliğinin temeli 39 üyesinin her birinin solist kalitesindeki ustalığına dayanan Deutsche Kammerphilharmonie Bremen’in “önde gelen uluslararası orkestralardan biri” (BBC, 2003) olma noktasına gelmesinde, orkestranın gelişimine önemli katkıda bulunmuş bir dizi tanınmış şefin büyük etkisi bulunuyor. 2004 yılından bu yana ise Grammy ödüllü şef Paavo Järvi’nin sanat direktörlüğü altında pek çok nişan ve ödülle süslenen bir müzikal keşif yolculuğuna çıkan orkestra, bu yolculuğun ilk kilometre taşları sayılabilecek Beethoven ve Schumann projeleri ile çığır açtı.

Christian Tetzlaff
Orkestranın uzun yıllardır işbirliği yaptığı ünlü konuk solistler arasında öne çıkan isimlerden Christian Tetzlaff müzikal tutarlılığı, teknik güveni ve zeki yorumlarıyla dünyanın belli başlı tüm orkestraları ve şefleri tarafından tercih edilen sayılı virtiözler arasında bulunuyor.  Kariyerinin en başından beri hem konserlerinde hem kayıtlarında çok geniş yelpazede bir repertuvara yer veren Christian Tetzlaff, tüm dönemlerin en tanınmış başyapıtlarından 20. yüzyıl bestecilerine ve kendisi için yazılmış eserlerin dünya prömiyerlerine kadar çok çeşitli eseri aynı ustalıkla seslendiriyor.  Bol ödüllü sanatçının Brahms Keman Konçertosu yorumu ise “açılıştaki yakıcı ifadesi, yatıştırıcı serenatlarının hafif tatlılığı ve final bölümün enerjik dansları tümüyle nefes kesici” olarak değerlendiriliyor ve eleştirmenlerce referans gösteriliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder