18 Haziran 2015 Perşembe

QATAR AIRWAYS GROUP CEO’SU PARİS, FRANSA'DAKİ ELYSÉE SARAYI'NDA DÜZENLENEN TÖRENDE ONUR NİŞANI ALDI

Fransa Cumhurbaşkanı, Ekselansları  Akbar Al Baker’e Bir Üstünlük Rütbesi Olan Prestijli ‘Officier de la Légion d’Honneur' Unvanını Verdi.Al Baker, Hava Yolu Şirketi Yöneticisi Olarak Kendisine Verilen İlk Onur Ödülünün Ardından Fransa’dan İkinci Onur Nişanını Aldı. Qatar Airways, Elysée Sarayı'nın ‘Büyükelçiler Salonu’nda dün yapılan törende Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande tarafından Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Sayın Akbar Al Baker’e Onur Nişanı verildiğini duyurdu.


Bu prestijli ödül, Ekselansları Sayın Akbar Al Baker’e havacılık sektöründeki liderliği ve Qatar Airways’in lider bir küresel havayolu şirketi haline gelmesine öncülük etmesi nedeniyle verildi.
Bu ödül, Fransa Ulaştırma Bakanı tarafından 2002 yılında Katar’da yapılan Dünya Seyahat ve Turizm Zirvesi’nde verilen Onur Ödülünün ardından Ekselansları Sayın Akbar Al Baker’in Fransa Cumhuriyeti’nden aldığı ikinci Onur Ödülü. Üstün bir rütbe olan ‘Officier de la Legion d’Honneur’, Fransa Cumhuriyeti'nin salahiyetiyle verilen ilk Şövalye Nişanına dayanıyor.Tören esnasında, bir hava yolu şirketinin Grup CEO’su olarak Sayın Al Baker’in küresel havacılık sektörüne ve aynı zamanda genel olarak Fransa’ya verdiği hizmetlerden ve bağlılığından bahsedilerek bu onur ödülünün önemi belirtildi.


Al Baker'in, Airbus ve Qatar Airways arasındaki tasarım ve uygulama arasında oldukça detaylı düzeyde bir koordinasyon olan iş birliğinin (endüstride bir ilk) mirasına öncülük etmedeki gayreti ve liderliği üretici ve işletmeci tarafından övüldü. Qatar Airways’in her uçuşunda sunduğu yüksek kaliteli ürünleri, hizmeti ve her bir misafirine gösterdiği konukseverliğin standartları ve gelişmeleri takdir edildi. Qatar Airways operasyon verimliliği, dakikliği ve etkin zamanlaması ile övgü aldı.Qatar Airways’in Hamad Uluslararası Hava Limanı’na yaptığı katkılardan sadece hava yolu şirketinin değil, aynı zamanda Doha’ya seyahat eden ve buradan transit geçen yolcuların da faydalanıyor olması takdir edildi.


Fransa ile Katar Devleti arasındaki uzun ve tarihi ilişkiden, özellikle de Qatar Airways'in uzun süredir Fransa’nın en büyük kurumlarından biri olan uçak üretim devi Airbus'un destekçisi ve dünyada filosunda Airbus’un her modeline yer veren tek hava yolu firması oluşundan söz edildi.Fransa’nın, yaratıcılığına, ihtişamına ve üst düzey ustalık mirasına hayranlık duyduğu bir ülke olduğunu belirten Sayın Al Baker, sözlerine şöyle devam etti:“Bu Onur Ödülünü büyük bir gururla kabul ediyorum ve Fransa halkına ve kültürüne, ülkemin ulusal hava yolu şirketi olan Qatar Airways’e olan tüm katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.”Prestijli ödül törenine katılan seçkin misafirler arasında Fransa’daki Katar Büyükelçisi Ekselansları Sayın Sheikh Mishaal bin Hamad Al-Thani, Katar’daki Fransa Büyükelçisi Ekselansları Sayın Eric Chevallier, Fransa’daki lider iş adamları, Fransa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın danışmanları yer aldı.Katılanlar arasında Sayın Al Baker’in tören için Paris’te bulunan iki oğlu Mohammed ve Hussain de vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder