18 Haziran 2015 Perşembe

UYGAR ESKİŞEHİR , FRİG VADİSİ VE KIRIM LEZZETLERİ’NE GEZGİNDAMAKLAR İLE YOLCULUK

Çok zengin bir mutfak kültürü olan Kırım Mutfağı nda tarım ve hayvancılığın, çok kültürün izlerini görmekteyiz. Yetiştirdikleri sebze ve meyveler (lahana, havuç, patates, domates, biber, patlıcan, üzüm, çilek, incir, elma, armut, şeftali, ceviz) ile başta şırbörek (çiğbörek) olmak üzere hamur işleri, temel besin kaynakları olarak ve Kırım Lezzetleri olarak günümüze kadar gelmiştir. "Tatar hamursuz doymaz" sözünün de işaret ettiği üzere hamur işine ağırlık verdikleri de ayrı bir gerçektir.Yaz aylarında kış için hazırladıkları yiyecekleri depoladıkları kilerlerine Azbar, Kırım Tatarlarına özgü fırınlara  da‘’peş’’ denir.


Şehir halkından başka ayrıca 50.000 Üniversitelinin yaşadığı modern il Eskişehir’e  vardığınız da hiç vakit kaybetmeden ünlü “Çiğbörek Evi“ne gelip burada sadece hamur işlerini değil Kırım mutfağı nın diğer özgün lezzetlerini de tanıyacaksınız.


Yemek sonrası, Seyitgazi ilçesinde Seyit Battal Gazi Külliyesini "Frig Vadisi" Midas anıtı (Yazılıkaya), Küçük Yazılıkaya, Frig Kült Anıtı ve kaya mezarları gezileri ile Tarihi Odun Pazarı, Kurşunlu Külliyesi, Cam Müzesi, Beyler Sokağı , Hafız Ahmet Konağı ,Lületaşı Müzesi’ni ziyaret edeceksiniz.


Devrim Arabası ve Bilim Sanat Parkı’nı ve Atlıhan El Sanatları Çarşısını gezerek, Porsuk Nehri’nde tekne gezisinin keyfine varacaksınız. Alışveriş için serbest bir sürenin ardından şehre yeni kazandırılan Kent Park’ı da gezme şansına sahipsiniz.Bu tur’da damaklarınızı lezzetlendirecek çeşitler ise;  Sorba, Çiğ Börek,  Hamur Tabağı (Kavurma Börek, Göbete, Katlama, Sarıburma, Karışık Balaban Kebap, Şıra.


"GEZGİNDAMAKLAR" ile UYGAR ESKİŞEHİR , FRİG VADİSİ VE KIRIM LEZZETLERİ                                                          
Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil.
En fazla 20 kişinin katılabileceği Tur, 04-05 TEMMUZ 2 gün / 1 gece
Paket Tur Fiyatı :Hızlı Tren ile Ulaşım Dahil, Kişibaşı, 595 TL

Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder