22 Haziran 2015 Pazartesi

Tatile çıkacak olanların dikkat etmesi gereken 6 şey

Tatil mevsimi deyince hepimizin içini mutluluk kaplar, tatlı bir yürek hoplaması
Hele bir de planladığımız yolculuk tarihi yaklaştıkça daha gitmeden hayaline kaptırırız kendimizi. Bu kadar tatlı bir heyecanın bir de sevimsiz tarafı vardır ki o da bavul hazırlamak…Yanımıza ne alacağımızı bilemeyiz, sanki önemli eşyalarımızı unutuyormuşuz hissine kapılır gerekli gereksiz her şeyi valizimize koyarız. Tatilde elimizin bile gitmediği birçok eşya valizde gittiği gibi geri gelir… Bu durumlara düşmemek ve mutlu bir tatili gölgelememek için size tatil öncesinde bir liste yapmanızı öneririz.




1. Karar vermekte gecikmeyin
En önemlisi çok geciktirmeden nereye gitmek istediğinizi belirleyip rezervasyonunuzu yaptırın. Ayrıca hangi tarih aralıklarında gideceğinize de karar vermelisiniz. Gidiş ve dönüş tarihinizi belirleyip uçak biletinizi geç olmadan almanızda fayda var. Uygun uçak bileti için Ucakbileti.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

2. Güzel bir yapılacaklar listesi hazırlayın
Tatile gitmeden önce gideceğiniz yere dair küçük bir araştırma yapıp gezi listenizi şimdiden belirleyin. Görmek istediğiniz yerler nereler, gideceğiniz bölgenin en güzel plajı hangisi, en lezzetli yemek nerede yenir, nereden alışveriş yapmalı bunlara göre güzel bir liste yapın. Hem önceden hazırlıklı olmak tatilde size fazladan zaman kazandırır. 

3. Çanta seçimine dikkat!
Gerek otobüs yolculuğunda gerek uçakta üst üste koyulan, özensizce bırakılan çantalar biraz zarar görebiliyor. Bu durumda hem eşyalarınıza hem de çantanızın herhangi bir yerine zarar gelmemesi için kaliteli ve dayanıklı modelleri tercih etmenizde fayda var. 

4. Sağlığınızı ihmal etmeyin 
Tatile çıkarken yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken şeylerden biri de ilaçlarınız. Düzenli kullandığınız ilaçlarınızın yanı sıra ihtiyaç duyabileceğiniz birtakım ilaçları yanınıza alın. Özellikle alerji ve astım rahatsızlığı olanların ilaçlarını mutlaka yanında bulundurması gerek. Tatildeyken başınıza aniden giren bir ağrı veya mide rahatsızlığı keyfinizi kaçırabilir. Dolayısıyla her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olmakta fayda var.  Gideceğim yerde nasıl olsa eczane vardır diye düşünmeyin. Tatilinizi yurt dışında geçirecekseniz, kendi kullandığınız ilaçları rahatça alamayabilirsiniz. Bunun için yola çıkarken yanınıza gerekli olabilecek ilaçları almayı unutmayın.

5. Cüzdanızın boyutunu ufaltın 
Tatilde öyle koca koca çantalarla dolaşmaya hiç gerek yok. Genelde uzun askılı küçük omuz çantaları kullanım bakımından rahat oluyor. Ancak bu çantaların içine büyük cüzdanların sığması pek mümkün değil. Bu nedenle geniş cüzdanlar yerine küçük para cüzdanları veya kartlıkları kullanmanızı öneriyoruz. Bunlar hem daha hafif hem de daha pratik olacaktır.  

6. Taşınabilir şarj aletini eksik etmeyin
Günlük hayatımızda bir an olsun elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın şarjı günün yarısında bitiverebiliyor. Tatilde ise adım başı çekeceğiniz fotoğraflar ve 3G’nin yoğun kullanımı ile şarjın dayanıklılığı\pil ömrü daha da azalacak. Telefonunuz kapandığında tüm işleriniz yarım kaldığından sıkıntı yaşarsınız. Bu nedenle yanınıza alacağınız ilk şeylerden biri şarj aletiniz olmalı. Ancak her an her yerde priz bulma lüksünüz yok. Bu konuda size önerimiz taşınabilir şarj aleti almanız. Böylece dilediğiniz yerde telefonunuzu rahatça şarj edebilir, istediğiniz kadar fotoğraf çekebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder